Lifestyle, Miss Mags
1

Bakfiets of moederfiets…..

Ik heb al eens geschreven dat een goede fiets belangrijk is, en dat de keuze reuze is dat weten we allemaal. Maar wanneer je een tweeling hebt is de keuze niet zo reuze. En zijn er toch ook andere dingen die mee tellen. Voor mij dacht ik de keuze gemaakt te hebben, maar dat bleek toch niet de juiste keuze te zijn.

Ik ben ook zo veranderlijk als het weer soms. De ene dag wilde ik een moederfiets met zitjes en de andere keer een bakfiets. Ik dacht onze poort goed gemeten te hebben en kwam tot de conclusie dat een bakfiets hier niet eens door de poort zou passen. Voor mij op dat moment de knoop door gehakt om te kiezen voor een moederfiets. Lekker makkelijk lekker simpel. Ik was al lekker aan het rond kijken naar mogelijkheden en zitjes etc. Totdat ik eens informeerde bij een fietsenwinkel.

Die beste man zei:”ik ken je poort niet, maar weet zeker dat hij breed genoeg is voor een bakfiets”. Met de beste man aan de telefoon een rolmaat gepakt en dan nogmaals de poort meten. Wat bleek… De beste man had gelijk, past met alle gemak van de wereld (beetje overdreven hoor) een bakfiets tussen. Oké bakfiets past, maar keuze stond vast ik wil een moederfiets. De beste man gaf aan dat dat met kinderen met dezelfde leeftijd helemaal niet handig is.

Het voorste fietsstoeltje kan maar een max gewicht aan en wordt vaak maar gebruikt totdat de kinderen 2 tot 2,5 jaar zijn. En wat doe je dan als je ze beide mee wenst te nemen op de fiets ? Je kan die andere niet even zomaar bij die andere op schoot zetten in het stoeltje. Poef… daar knalde de “droom” van een mooie makkelijke moederfiets ineens in elkaar. Tja daar had ik natuurlijk zelf ook nog niet bij stilgestaan. Wel handig om ze samen tegelijk mee te kunnen nemen op de fiets. En aangezien ik iets wil kopen wat nog jaren mee kan, me toch echt verder gaan verdiepen in een bakfiets.

Nouja verdiepen niet echt hoor… Ik zag een advertentie staan op marktplaats van iemand in een dorp hier vlakbij en dacht dit is mijn kans om zo goedkoop mogelijk een mooie degelijke bakfiets te scoren. Nee hoor hoeft niet elektrisch, zijn hier weinig heuvels etc en zo zwaar zal het wel niet zijn. Dus een bod geplaatst en 3 dagen laten heeft mijn vriend de bakfiets op gehaald. Wat was ik blij, hij zag/ziet er nog beter uit als dat ik dacht. YAY eindelijk kon ik met onze twee boefjes fietsen. En wat vinden ze het leuk in de bakfiets. Ze zitten trouwens nu nog in peuterschalen, omdat ze nog te klein zijn voor op de bankjes zelf te gaan zitten.

2016-04-11 10.35.17

Nu weken verder en wat vaker met de bakfiets gefietst te hebben kom ik toch echt tot de conclusie dat een elektrische bakfiets veel fijner zou zijn. En met name wanneer je wind tegen hebt. Want OMG wat ben ik een paar keer helemaal gebroken thuis gekomen. Mijn hemel wat kan dat inderdaad zwaar fietsen. Nu moet ik er wel bijvertellen dat ik ook vaak een buggy meeneem. Die steek ik er van voren gewoon schuin in, dus dat is zo’n 13 kilo extra.

Denk dat ik binnenkort toch maar eens ga kijken om de bakfiets elektrisch te laten maken. Maar dat weet ik dus nog niet zeker. Wat ik wel zeker weet is dat ik totaal een spijt heb van de bakfiets. Ik kan er lekker alles in meenemen en de jongens vinden het echt geweldig. Tevens wanneer we zo op straat fietsen toveren we bij mensen toch een lach op een hun gezicht en dat is toch ook mooi om te zien 😉

Wat vinden jullie van een bakfiets?

Miss Mags Visit Website
Moeder van een tweeling - Zelfstandig ondernemer - Blogger - Grafisch Vormgever. Is dagelijks bezig met diverse werkzaamheden voor haar eigen bedrijvigheid.
1 Comment
 • Reply

  Hoi,

  Leuk om te lezen en fijn, die foto van een tweelingbuggy + tweeling in een bakfiets! Ik vroeg me al een tijdje af of dat past..
  Mag ik vragen welke bakfiets en welke buggy je hebt?

  Groeten,
  Manon

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

CommentLuv badge