Recepten
0

Woensdag Receptdag: Hutspot met beenham uit de oven

Deze week bedacht ik me dat ht ook erg leuk kan zijn als ik wekelijks een recept hier op MissMags.nl in het daglicht ga zetten. Ze zeggen ook wel Woensdag gehaktdag maar ik maak daar Woensdag receptdag van. Vandaag het recept van Hutspot met beenham uit de oven.

Hutspot met beenham uit de oven

Ingrediƫnten:

– 1 teen knoflook, geperst
– 1 eetlepel mosterd
– 1 bakje verse italiaanse kruiden (15 gr) fijngehakt
– 5 eetlepes olijfolie
– 1 beenham naturel ca. 500 gr
– 500 gr uien
– 500 gr winterwortel, geschild en in plakken
– 1 kg kruimige aardappels, geschild en in stukken van ong. 3 cm


Bereiden:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de knoflook met mosterd, 1 eetlepel italiaanse kruiden, wat zout en peper en 1 eetlepel olijfolie, wrijf de beenham hiermee in, snijd 1 ui in ringen en snipper de rest van de uien.

2. Meng de gesnipperde uien met de wortel, aardappels, 1 eetlepel italiaanse kruiden, wat zout, peper en 2 eetlepels olijfolie in de braadslede en leg de beenham ertussen. Rooster de groenten en beenham in 40-45 minuten lichtbruin en gaar in de oven. Bak in de koekenpan met de resterende olie de uienringen bruin.

3. houd de beenham warm onder aluminiumfolie, stamp de aardappels en groenten in de braadslede tot een grove stamppot. Schep de hutspot in warme kleine ovenschaaltjes of diepe borden en verdeel de plakken ham, uienringen en resterende kruiden erover.

Heerlijke lekker wintermaaltijd !

 

Miss Mags zegt smakelijk eten !

 

 

 

 

Miss Mags Visit Website
Moeder van een tweeling - Zelfstandig ondernemer - Blogger - Grafisch Vormgever. Is dagelijks bezig met diverse werkzaamheden voor haar eigen bedrijvigheid.

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

CommentLuv badge