Lifestyle, Miss Mags, Opvoeding
10

4 Handen op 1 Buik, ik ben in shock ….

Zojuist de aflevering van gisteravond van 4 handen op 1 buik zitten kijken, zag al op facebook dat er veel mensen geschokt waren dus dacht dit moet ik even zelf terug kijken. In het programma helpen bekende moeders aankomende tienermoeders met hun zwangerschap en de tijd erna. Na de aflevering van gisteravond ben ik toch wel even in shock….

Allereerst nog even zeggen dat ik zelf zwanger ben geworden via IVF na in totaal enkele jaren in de medische malle molen te hebben gezeten. Heb er ook al eens een artikel over geschreven dat zwanger worden niet altijd vanzelfsprekend is. Tevens een artikel wat nog erg vaak gelezen wordt, en  wat ik schreef na een miskraam bij 6 weken.

Maar even terug op de aflevering, waarom ik geschrokken ben…. Natuurlijk weet ik dat er meerdere mensen / gezinnen zijn die zo leven als het koppeltje van gisteravond. Vind het goed dat dit nu ook zo op TV is getoond. Maar wat doet het pijn om dit te zien…. Begrijp me niet verkeerd, ik gun echt iedereen om zwanger te worden en uiteindelijk vader en moeder te mogen zijn.

Ik vind het persoonlijk vreemd dat wanneer je bijvoorbeeld achter de kassa wilt werken bij de supermarkt je een training krijgt, maar om moeder te worden heb je niets nodig. Iedereen zou het zo mogen/kunen worden… Of je het kind wel of niet zou kunnen opvoeden. Het koppel van gisteravond was in mijn ogen nou niet echt een goed voorbeeld. Nou met andere woorden ze waren helemaal geen goed voorbeeld.

En aanstaande vader die te lam is om het huis op orde te maken, ziek meld en ontslagen wordt en daar ook nog om kan lachen. En dan heb je een aanstaande tienermoeder die gewoon vrolijk door blijft roken en energiedranken blijft drinken en vervolgens ook nog te lui is om haar handen uit de mouwen te steken. Het huis was vies, vol hondenpoep en andere soorten rotzooi om later er ook nog in 3 jonge katjes in de babykamer op te sluiten. Nee … bah … Oké dat ze zelf misschien geen goede jeugd hebben gehad etc, maar dat wil niet zeggen dat hun het niet anders zouden kunnen aanpakken. Gelukkig was er al sprake van een onder toezicht stelling, en had de rechter uitgesproken dat het kind 9 maanden een voogd krijgt die iedere week een kijkje komt nemen.

Het huis mag dan wel op en tot zuiver zijn gemaakt door een schoonmaakploeg, maar in mijn ogen is dat nog geen garantie dat ze dan het kind wel kunnen opvoeden. Het is niet een pop die je even in de hoek kan gooien als je er geen zin meer in hebt. Je kunt niet zeggen laat die luier maar zitten of we slaan lekker even het flesje over want ik heb geen tijd of zin. Het hebben van een baby is niet alleen maar rozengeur en maneschijn.

Waarom die aflevering me pijn deed ? Ik weet als geen anders hoe het is als je kinderwens niet vervult wordt. Die teleurstelling iedere keer weer. Je doet zo je best, je eet gezond je bent gestopt met roken en gaat al extra naar de sportschool, Dit om toch zo zelf ook het gevoel te hebben dat je gezond bent en het niet aan één van die dingen kan liggen. Wanneer je dan een koppel ziet die alles maar op zijn beloop laat en gewoon vrolijk beide door stomen (roken) dan doet dat pijn. Je snapt het niet … hun hebben wat jij zo graag wenst.. en doen er zelfs ook nog een schepje bovenop door er totaal niet met gezond verstand er bij stil te staan of er mee bezig te zijn.

Het doet pijn om mensen te zien roken als ze zwanger zijn, je zou het liefst zo die peuk van haar af willen pakken, haar even bij haar haren te pakken en haar even heel goed duidelijk te maken waar ze mee bezig is. Het doet pijn als je ziet dat ze zo ongezond leven dat ze niet zouden opvallen in Amerika. Als aanstaande moeder wil je toch een zo gezond mogelijke start voor het kleine wonder wat in je groeit denk ik dan….

En wat ik nu ga zeggen zal niet bij iedereen in goede aarde vallen, maar ik doe het toch. Waarom ? Omdat ik hier best wel mijn eigen mening over mag geven en het zo voelt en het denk ik altijd zo zal voelen…

Ik vind het stront vervelend ( eigenlijk gewoon grofweg kl*te en k*t ) dat er zo veel mensen zijn op de wereld die zo graag wensen om zwanger te worden maar waar het maar niet bij wil lukken. Terwijl er van die leeghoofden rondlopen die maar naar elkaar hoeven te wijzen en ze zijn zwanger. Zo jammer vind ik dat … wanneer je zwanger bent mag je van geluk spreken, het is een geschenk en ga er voorzichtig en zuinig mee om. Geef gewoon het kleine wonder de juiste start in jouw buik die hij/zij verdiend, wees zelf zo veel mogelijk gezond.

Nu ik hier toch over bezig ben wil ik nog even Moeders voor Moeders aan het daglicht brengen. Wanneer je zwanger bent zou je zo andere moeders met een kinderwens zo veel kunnen helpen. Alle kleine beetjes helpen. Denk er over na, je kunt er zo veel aanstaande moeders blij mee maken !

Miss Mags Visit Website
Moeder van een tweeling - Zelfstandig ondernemer - Blogger - Grafisch Vormgever. Is dagelijks bezig met diverse werkzaamheden voor haar eigen bedrijvigheid.
10 Comments
 • Reply

  Heel herkenbaar hoor je gevoelens! hier ook moeite met zwanger worden en dan idd zulke onnadenkende figuren…zo triest…
  groetjes Ilse
  Ilse onlangs geplaatst…Winterse koffieMy Profile

 • Reply

  Bij de voorstukjes was ik al zo vol walging, dat ik niet eens gekeken heb. Iedereen heeft het recht op een gezin, maar kinderen hebben het recht op een goed huis. Dit vond ik erg te betwijfelen bij het zien van de voorstukjes.
  Bianca Schrijft onlangs geplaatst…Interessante boekhandel #1. van Pampus in AmsterdamMy Profile

 • Reply

  Klinkt als een heel heftig programma. Heb het nog niet gezien. Weet niet of ik ga kijken als ik zie hoeveel woede het opwekt. Probeer zelf ook zwanger te worden. Wel van de derde. De eerste keer was per ongeluk en ik was ook een tiener. In mijn geval pakte het anders uit en heeft het me ontzettend veel geluk gebracht. Ik zou nooit meer zonder willen. Uiteraard heb ik geen goed woord voor dames zoals jij ze beschrijft.

 • Reply

  Je hebt helemaal gelijk, ik vind het alleen wel iets heftig geschreven. Ik denk dat als je zelf zo opgevoed ben en nooit een goed woord over jezelf hebt gekregen het leven niet de moeite waard vind. Toch was er wel een positieve verandering op het eind. Ik was zeker ook in shock hoe dat huis eruit zag. Ik vind het erg oneerlijk tegenover vrouwen die geen kinderen kunnen krijgen. Laat deze aflevering idd een leerles zijn. Ik zelf zet alles op alles dat ik mijn meisje een mooi gelukkig en gezond leven kan geven.
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Plog | een dagje naar Ede & IkeaMy Profile

 • Reply

  Groot gelijk. Ik kan daar ook ziek van worden als ik zwangere vrouwen en zelfs gewoon moeders bij hun kinderen zie roken.
  Ik snap niet dat je niet het beste wilt voor je eigen kindje.

 • anne
  Reply

  Ik zou het geschreven kunnen hebben, het is precies wat ik ervaar… Alleen komt het bij mij, door mijn werk wat dichterbij. Daarom weet ik ook , dat iedereen in de zorg zoekt naar demogelijkgeden om ervoor te zorgen dat het kind op de beste plek terecht komt. En soms is dat, hoe gek dat ook klinkt, toch de ouders, omdat de onvoorwaardelijke liefde van de kinderen naar de ouders toe, niet te vervangen valt door andere dingen. Dan is het als hulpverlenende instantie extra belangrijk om de ouders te laten zien welke kant ze het beste op kunnen maar ja, volgens de nederlandse wet kun je niemand dwingen.

 • Reply

  Als Vlaming heb ik de aflevering niet gezien, maar ik ben geshockeerd door wat ik lees.

  Ik vind dat je dat heel mooi verwoordt hebt: “Het dragen van een kind is een geschenk en daar ga je voorzichtig en zuinig mee om. Geef het kleine wonder de juiste start die hij/zij verdiend.” Ik zou het inderdaad niet beter kunnen zeggen!

  Ik hoop dat het koppel door de vrienden, familie en de maatschappij op hun plaats gezet worden.
  Ester onlangs geplaatst…Shoplog La Redoute: Online solden voor kleine meisjesMy Profile

 • Reply

  Ik had precies hetzelfde gevoel wat jij beschrijft. Ik heb vriendinnen die geboren moeders zijn maar geen kinderen kunnen krijgen. En deze mensen met het IQ van een visstick die het kindje maar weinig toekomst kunnen bieden zijn zwanger als je naar ze kijkt. Echt dan gaan mijn nekharen overeind staan….

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

CommentLuv badge