Recept: Appeltaart zonder boter
Aangezien mijn verjaardag alweer in aantocht is (zondag 10 maart) wilde ik eens zelf een heerlijke appeltaart maken. Deze week een proefbaksel gemaakt om zeker te weten of dit recept zal slagen … En het was erg lekker, vandaar dat ik het recept voor Appeltaart zonder boter met jullie wil delen.
Ingrediënten
- 1 pak mix voor appeltaart
- 150 gram magere kwark
- 2 eieren
- 1 kg zure appels
- 1,5 eetlepel abrikozenjam
- 75 gram rozijnen
- 1,5 theelepel kaneel
- 50 gram suiker
- 2 theelepels maïzena
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil eerst de appels en verwijder de klokhuizen. Snij de appels vervolgens in kleine stukjes. En meng de suiker, kaneel en maïzena. Vervolgens meng je de stukjes appel, rozijnen en de abrikozenjam er door heen.
2. Mix met een mixer (met deeghaken) de kwark, de appeltaart mix en het ei tot een deeg. Rol 3/4 deel van het deeg uit tot ongeveer 3 mm dikte. Bekleed een ingevette springvorm (24cm) met dit deeg tot ongeveer 4 cm hoog op de zijkant van de springvorm.
3. Verdeel de vulling in de met deeg beklede springvorm. Het resterende 1/4 deel van het deeg uitrollen (ongeveer 2 mm dik) en snijd hier reepjes van en leg deze in een ruitvorm op de vulling en bestrijk deze repen met ei.
Laat het geheel 50 – 60 minuten bakken in de oven.
Ik heb de taart mijn vriend voorgeschoteld (zonder te zeggen dat het zonder boter was) en hij vond het echt lekker. Toen ik hem ook nog eens vertelde dat de taart zonder boter was, was hij helemaal verrast over het resultaat.
Geniet van deze heerlijke boter vrije appeltaart !
Zo zag mijn aanrechtblad eruit nadat ik de taart in de oven had gezet. Wat kan ik toch een zooi maken tijden het bakken, maar het was de zooi meer dan waard 😉
En mijn resultaat :
ik heb hem nu in de oven staan. ik kon hem moeilijk uitrollen. beetje prutswerk. heb er kruimelmix bovenop gedaan (heb een plaatappeltaart gemaakt.
ben benieuwd over een uurtje
Het ziet er inderdaad lekker uit
Klinkt goed!
Ziet er lekker uit!