Fashion
4

Zalando winstgevend maar …..

Vanochtend werd ik wakker en zoals altijd ga ik eens even op het net surfen. Totdat ik een bericht zag staan over Zalando. Wie kent Zalando nou niet, en hoeveel vrouwen kunnen zeggen dat ze nooit iets besteld hebben bij Zalando …

Ben zelf een fan van online shoppen, zou er wel mijn beroep van willen maken, en ik bestel dus regelmatig wel wat bij Zalando. Maar of ik dat nog steeds ga doen na het lezen van de berichten over het bedrijf .. ik denk het niet …

Zalando is een grote speler in de online shopping wereld. Het is een super winstgevend bedrijf, en hebben een super goede marketing afdeling. Ik vind de reclames van Zalando ook erg goed gevonden en doordat ze overal en nergens reclame maken zijn ze erg bekend geworden.

Maar wat las ik nou in deze berichten, dat het personeel daar voor schandalige bedragen staan te werken, en dat ze ook nog eens schandalige werkomstandigheden hebben. Het lijkt wel alsof ze in een concentratie kamp staat te werken.

Personeel wat bijvoorbeeld maar een klein foutje maakt, wordt verbaal gewoon met de grond gelijk gemaakt. De enigste mogelijkheid om even te zitten is als je naar de WC moet, en daar zijn er maar een paar van voor enkele honderden werknemers.

Een Nederlandse tekstschrijver heeft er ook over geschreven een stukje uit zijn tekst:

“Ik heb volwassen kerels van boven de 50 vernederd zien worden op een manier die ik in mijn leven nooit meer zal vergeten. Ik heb gezien hoe een jonge jongen ‘s nachts in de ijzige kou naar buiten werd gestuurd, omdat hij ziek was. Het busje van het uitzendbureau zou pas om 06:00 uur komen. De jongen heeft uren door de nacht gezworven, omdat hij geen station kon vinden.”

Wie hier meer over wilt lezen kan dat doen bij deze link.

 

Na het lezen van dit alles en het zien van de docu, hou ik het voor gezien met Zalando. Ik vind dat als een bedrijf zo winstgevend is, niet zo met personeel om moet gaan. En dan ga ik ze niet nog eens helpen door er blijven te bestellen.

 

En wat vinden jullie van dit nieuws?

Miss Mags Visit Website
Moeder van een tweeling - Zelfstandig ondernemer - Blogger - Grafisch Vormgever. Is dagelijks bezig met diverse werkzaamheden voor haar eigen bedrijvigheid.
4 Comments
 • Reply

  Als ik dit lees, dan schrik ik daar wel van. Werknemers zijn altijd een ‘zwakkere’ partij, en moeten t.a.t beschermd worden. Wanneer een verhaal als dit naar buiten komt moet dat grondig worden uitgezocht. Volgens mij is het het beste om het verhaal van de werknemer ‘aan te nemen’ tot het tegendeel is bewezen.

  Daarnaast, ben ik het heel oneens met Denna. Mensen kunnen niet ‘zomaar’ een nieuwe baan vinden of tegen hun baas in gaan. Misschien is er een enkeling die dat kan, maar doorgaans werkt het niet zo. Je zit toch in een ondergeschikte en vaak afhankelijke positie. Moet misschien een hypotheek/huur betalen, kinderen onderhouden. Helemaal met het huidige sentiment op de NL markt ga je dan niet zo makkelijk je kont tegen de krib gooien. Helaas.
  Ook is het niet zo dat je niet 1 bedrijf kunt boycotten maar dan meteen alle ‘slechte’ bedrijven moet boycotten. Want allereerst, helemaal niets doen is altijd nog erger dan een klein begin maken. Ten tweede wat je eigenlijk zelf al zegt, er blijft niks over als je al die bedrijven zou boycotten. Dan kan je je afvragen; moet het probleem niet worden verschoven naar waar het echt ligt, bij de fabrikanten? En daar voor is het dan weer heel handig als consumenten ergens beginnen met boycotten. Dat zag je duidelijk bij de greenpeace toxic threads actie. 🙂

  Kortom, een lastige discussie. Ben benieuwd of we nog meer over deze Zalando-zaak gaan horen…

 • Reply

  Ik ben benieuwd wat de andere kant van het verhaal is.

 • Reply

  Ik vind de persoon die dat schrijft erg overdreven, ik heb het gevoel als ik het lees dat het tever word uitgemolken. Het kiezen voor te werken voor een lager loon is je eigen keuze en het ‘concentratie kamp gevoel’ is iets waar je zelf de keuze maakt om te blijven. Sorry maar als je je zo voelt dan zoek je een andere baan.

  Het feit dat die schrijft “Je was verplicht om op iedere doos je initialen te schrijven” Vind ik raar want ik heb nog nooit een initiaal op een zalando doos gezien.

  Ik geloof weinig van dat artikel.
  Maar ookal was het zo vind ik het raar om te zeggen “Dan bestel ik niks meer” Dan moet je ook de ballen hebben om niks op ebay te kopen [want voor die prijs zijn de arbeidsomstandigheden al helemaal bagger] H&M en C&A[kinderarbeid?] enzv en dan blijft er niks over.
  Persoonlijk vind ik het effectiever om dat een petitie te starten of iets anders wat we echt nut heeft.

  • Miss Mags
   Reply

   Wat je schrijft .. dat men dan een andere baan moet zoeken, oke heb je wel gelijk in, alleen is het daar net als hier de banen liggen daar niet voor het oprapen (nog erger zelfs als hier). En in mijn ogen als een bedrijf echt zo winstgevend is, deel dit dan ook meer met de werknemers.

   Ik zelf heb volgens mij ook nooit ene krabbel op de doos gezien, maar kan ook een sticker over heem geplakt zijn.

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

CommentLuv badge