Lifestyle, Miss Mags
6

Weg met die extra kilo’s

Welke vrouw kan oprecht zeggen dat ze nog nooit gelijnd heeft… Ik ken althans geen enkele vrouw die dat oprecht kan beweren, maar er zullen er inderdaad wel zijn die nooit een poging gedaan hebben. Waarschijnlijk dan omdat ze het niet hoeven of het niet nodig vinden. Ik hoor daar niet bij ….

Toen ik werd geboren was ik maar een klein kindje, was 43 cm en woog 4 pond en 2 ons. In mijn kinderjaren ben ik eigenlijk ook nooit groot geweest. Maar ik was ook nooit echt slank te noemen. Ik heb gewoon aanleg om volslank te zijn. Ik noem volslank aangezien ik dik een raar woord vind. Natuurlijk toen ik steeds ouder begon te worden ging ik er steeds meer mee zitten dat ik wat “voller” was als de rest, en op de middelbare school werd dat vaak ook wel even door andere gezegd. Ja Duh! alsof ik zelf geen spiegel had om dat te kunnen zien.

Ik heb echt al veel diëten en lijn methodes geprobeerd, je kan het zo gek niet bedenken. Bijvoorbeeld een soep dieet, had ik toen nog nooit van gehoord ik dacht dat ga ik proberen. Moest een grote pan soep maken en eigenlijk in plaats van ontbijt , lunch en diner gewoon een kom soep. Het was natuurlijk wel soep die erg gevuld was. Dat dieet werkte niet, ik kwam zelfs kilo’s aan, dus soepdieet kon weg gestreept worden.

Calorieën tellen, nou ook dat was niet aan mij besteed. Vergat dingen op te schrijven of het nou per ongeluk was of met opzet (ja ook dat gebeurd), ook dat werkte niet. Natuurlijk was ik op dat moment ook niet echt het type om naar de sportschool te gaan, want ook daar had ik zo mijn smoesjes voor. Of ik was zelf te druk met alles en niks, of ik vond het daar te druk of ik had gewoon geen zin om alleen te gaan. Op dat moment ging niemand van mijn vrienden naar de sportschool, dus was een goede smoes.

Dure shakes etc , het helpt je alleen van het geld in je portemonnee en je bank in plaats van dat het echt blijvend resultaat geeft. Dat was bij mij het geval in ieder geval, natuurlijk zijn er mensen die er wel een goed resultaat mee hebben behaald. Dus ook dat was het niet om eerlijk te zijn, ik werd er eigenlijk zo langzamerhand wel een beetje moe van. En bedacht dat eigenlijk iedereen me maar moet nemen zoals ik ben, willen ze niet kijken, dan draaien ze maar lekker om.

Totdat Sonja Bakker haar boek uitbracht, ik moest en zou dat boek zo snel mogelijk hebben om ook dat dieet eens lekker te gaan uitproberen. Dus met weer een frisse en goede moed ging ik van start. Wat was dat makkelijk vol te houden zeg. Lekkere recepten met afwisseling, het ging echt super goed. Na het eerste boek was ik maar liefst 9 kilo kwijt ! WOW Amazing ! Wat was ik blij en trots, alleen niet voor lange duur. We gingen namelijk op vakantie naar Turkije naar een super mooi “all inclusive resort”, dus we konden 24 uur per dag eten en drinken wat we wilden.

Ik dacht zo ben lekker die kilo’s kwijt, die zullen er niet snel meer aankomen, dus ben lekker mijn gang gegaan op die vakantie met het resultaat dat eigenlijk na 3 weken, ik meer dan 9 kilo was aangekomen. Dit had ik niet verwacht, balen als een stekker natuurlijk en was terug bij af, nou ja terug bij af niet, was nog verder zeg maar. Wat baalde ik, ik weet het goed jasses, zat niet lekker meer in mijn vel en was er weer helemaal klaar mee had geen zin om ook nog maar een poging te doen om te lijnen. Het mocht mijn leven niet gaan beheersen, dus dacht let’s have some fun !

Nu ik weer wat ouder en wijzer (nou ja ook niet altijd) ben geworden vond ik het toch eens tijd om eens echt aan de gezondheid te gaan denken. Als ik echt zo door zou gaan met hoe ik nu leefde dan had ik sneller kans op allerlei hart en vaatziekten etc, en wat als ik ooit zwanger zou worden, hoe zou ik er dan uitzien? Of als ik kinderen heb, moet ik ze toch wel het goede voorbeeld kunnen geven. Het is niet zo dat ik veel snoepte, ik at gewoon verkeerd. Ik at bijvoorbeeld meer aardappels dan groente, ik had nooit zin ontbijt, ik nam geen tussendoortjes hield niet echt rekening of ik nu echt genoeg had gegeten of niet.

Iemand die ken was met het aanpassen van haar eetpatroon en het sporten erbij gewoon echt 20 kilo kwijt of meer en ik dacht als zij dat kan, dan moet ik dat ook proberen. Dus ik een afspraak gemaakt met de “gewichtsconsullente” en ik kon van start. Ik moet ontbijten, mijn tussendoortjes nemen, lunchen en ‘s avonds bij het avondeten, minder aardappels en meer groenten. En als ik pasta eet, niet denken ik lust nog een bord, want dat is dan alleen voor de lekkere trek en niet om de honger te stillen. En natuurlijk wat andere tips. Mijn consulente doet alles via het “Ik mag alles eten” programma of manier of hoe je het ook wil noemen.

Het is heerlijk om toch die extra stok die ik heb, dan bedoel ik de consulente, te hebben naast mijn vriend. Nu zijn er namelijk 2 mensen die me er steeds op wijzen dat ik goed bezig ben en dat ik vooral zo door moet gaan. En natuurlijk ook de rest in mijn omgeving, maar vind die extra stok wel erg belangrijk. Ik ben nu sinds juni bezig en in de vakantie heeft het eerlijk gezegd een beetje stil gelegen, maar ik ben inmiddels nu 10 kilo kwijt en ongeveer 9 cm kwijt van mijn middelomtrek.

Nu sinds enkele weken ga ik twee keer in de week ook zwemmen, op maandag avond gaan we met wat vrienden baantjes trekken en op woensdag ochtend ga ik lekker alleen naar het zwembad om me lekker bezig te houden mat Aqua Sportief. Wat is dat nou precies hoor ik jullie denken, maar dat zal ik even uitleggen. Bij aquasportief wordt een zeer gevarieerd programma aangeboden waarin het gaat om conditieverhoging en spierversterking. Op het programma staan onder andere trimzwemmen, waarbij ook de verschillende zwemslagen aan bod komen, waterfitness en de verschillende aquasporten, waaronder bijvoorbeeld aquafietsen en aquajoggen op muziek. Kortom even lekker fanatiek sporten in het water!

Ik moet jullie zeggen dat ik me stukken fitter voel en een stuk lekkerder in mijn lijf heerlijk gevoel dit. Natuurlijk heeft iedereen zijn of haar eigen methodes om van die vervelende extra kilo’s af te komen, maar ik heb mijn methode gevonden ! En ik blijf volhouden totdat ik mijn doel heb bereikt, ik kan dit namelijk makkelijk volhouden. Doordat ik mijn ontbijt en de tussendoortjes eet, heb ik geen honger gevoel. En hierbij probeer ik ook zoveel mogelijk water te drinken, daar moest ik eerst wel aan wennen, maar dat gaat nu steeds beter.

Kortom 10 kilo lichter en 9 cm armer ! YEAH ! We gaan lekker door !

Lijnen jullie wel eens en zo ja welke methode ?

 

Miss Mags Visit Website
Moeder van een tweeling - Zelfstandig ondernemer - Blogger - Grafisch Vormgever. Is dagelijks bezig met diverse werkzaamheden voor haar eigen bedrijvigheid.
6 Comments

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

CommentLuv badge