Miss Mags, Tag
1

TAG: First Things

Het is alweer enige tijd geleden dat ik een TAG heb gedaan, en het wordt wel weer een tijd om er nog 1 te doen. Maar soms zie ik door de TAGS het bos niet meer, er zijn zo veel verschillende en er zijn er zo veel die ik nog zou willen doen. Wordt tijd om er eens ene lijst van te maken en gewoon vaker een TAG te doen.

Deze is weer erg persoonlijk, dingen die ik als eerste doe of heb gedaan. In een leven doet men veel dingen voor de allereerste keer en hoe was dat? Zou je het misschien anders gedaan hebben als je het terug kan draaien? Oke hier komt mijn lijstje First Things…

Eerste ding dat je doet als je ‘s ochtends wakker wordt?
Nog even lekker blijven liggen om rustig wakker te worden. Dan sta ik op (ondertussen staat vriendlief al te douchen) en dan leg ik uit gewoonte een boxershort en sokken klaar voor hem. En daarna ga ik naar beneden om koffie te zetten. Dit is op werkdagen en op zaterdag het vaste ritueel. Op het moment dat mijn vriend dan vanuit huis naar zijn bedrijf gaat, ga ik douchen en laat daarna Bob de hond uit. Want Bas wordt door mijn vriend uitgelaten als ze naar het werk gaan.

wakker worden

Eerste ding dat je doet als je naar de sportschool gaat?
Dat zal in mijn geval het vragen naar een programma zijn. Ik weet het het is schandalig .. wordt hoog tijd om eens de sportschool te gaan bezoeken. Maar goed ja ik zou eerst een afspraak maken daar aan waar ik aan wil werken en wat dan de beste manier is ( tevens ook gezonde manier is) om daar verbetering in aan te brengen.

Eerste ding dat je doet als je thuiskomt van je werk ?
Ik werk vanuit huis dus doe overdag al veel in huis. Meestal stop ik met werken zo ongeveer om 16 uur zodat ik daarna wat tijd heb om dingen in huis te gaan doen. Zoals stoffen en stofzuigen de was etc etc etc  …. Gelukkig omdat ik thuis werk kan ik dingen ook tussendoor plannen .. Maar als ik na het werk helemaal niets meer hoef te doen dan is het gewoon lekker lekker lezen (een boek of de Libelle), tv aan en voetjes van de vloer.

Eerste auto?
Die moet nog komen 😉 Ik ben niet in het bezit van een rijbewijs, wel eens mee bezig geweest, maar het is gewoon niet mijn ding. Ik kijk liever gewoon rond als ik ergens heen ga, let te veel op de dingen om me heen. Ik zie mezelf ook niet echt in een auto rijden over straat .. geen idee hoe het komt .. maar vind het wel prima zo. Ze zeggen ook wel eens wat je niet hebt kun je ook niet missen…

Eerste ongeluk/verkeersovertreding?
Mijn eerste verkeerd overtreden was het rijden zonder helm op een scooter (brommer) in 1997. Dat was in Bladel op een industrieterrein. Het was weekend en ik dacht niemand ziet me daar… Ja dus mooi verkeerd … meteen een boete. Tevens was mijn eerste verkeersongeluk ook in Bladel, op de zelfde scooter wordt ik onderuit gereden door een auto. Fout van de bestuurder die me geen voorrang had gegeven. Die kerel reed ook nog gewoon door en liet mij op de grond liggen met de scooter over mijn benen. Met zeer veel pijn en moeite onder de scooter vandaan gekomen … Niks aan overgehouden maar toch wel enkele weken alles au en blauw

Eerste ding dat je wilde worden als je later groot was?
Kinderarts wilde ik vroeger worden., daarna ook nog een hele tijd patholoog willen worden. Ik hou wel van het medische. Hiervan is niks terecht komen overigens. Heb wel verzorging gedaan en heb gewerkt op een afdeling met dementerenden, alleen ben ik er achter gekomen dat het niet iets is voor mij. Ik vind het werken met die mensen fantastisch, alleen kan ik niet omgaan met de regels die verzorgingshuizen hanteren met betrekking tot de tijd die men maar mag spenderen bij een bewoner. Of dat soms de mensen niet echt gewassen worden maar even snel met een washandje af worden gedaan ivm tijdgebrek… nee niets voor mij .. Als ik zo iets doe wil ik er echt voor die mensen zijn .. willen ze even hun verhaal kwijt of zingen dan moet dat kunnen….

Eerste keus qua drinken?
In de ochtend koffie met melk en twee zoetjes, in de middag een sapje (multi vitaminen) of cola. Eigenlijk vind ik alles wel goed zolang het maar geen Icetea is, want dat vind ik dus echt niet lekker.

ijs1

Eerste keus dessert?
Zonder twijfelen is dat ijs. Ik ben dol op ijs, daar mag men mij echt wel voor uit bed komen halen. En dan eigenlijk nog het liefste echt Italiaans schepijs. Er gaat geen ijs boven dat !!!! Maar met een ijsmachine van de blokker kan men ook erg lekker ijs maken !! Ow krijg nu alweer trek in ijs …

Eerste liedje dat in je opkomt?
Blurred Lines, zit al weken in mijn hoofd, niet dat ik het liedje nou zo geweldig vind. Een tijd geleden heb ik kennis gemaakt met de nederlandse versie van De Kraaien, en ik betrap mezelf op dat ik sommige zinnen ineens zing uit het niets. Mochten jullie deze versie niet kennen:

Eerste grote aankoop?
Mijn eerste echte eigen computer in 1997, zo’n groot bakbeest. Koste toen nog meer als wat ze nu kosten bij wijze van spreken. Wat was ik trots op dat ding, had er toen alleen niet eens verstand van.

Eerste baantje?
Zaterdaghulp en vakantiehulp bij de V&D in Eindhoven op de damesconfectie afdeling in 1995. Soms vond ik het erg leuk, maar soms ook totaal niet. Had ook te maken met welke mensen ik die dag moest werken etc… En o wat had ik een hekel aan prijzencircus… Kan me ook nog herinneren dat ik wel eens een uur te vroeg daar was, toen was er nog helemaal niemand .. stond ik daar in de kou buiten .. ben toen maar weer eerst terug naar huis gefietst…

Eerste keer vliegen?
Dat was met mijn ouders in 1987 ongeveer naar Spanje. De eerste kaar dat ik alleen op vakantie ging en ging vliegen dat was in 1999 naar Portugal, daarvoor altijd met de bus. Ik vond het altijd erg gezellig om met de bus naar Spanje te gaan. Was altijd al een erg leuke sfeer in de bus, en zo leerde je ook al andere jongeren kennen.

 

Hebben jullie nog leuke eerste keren?

Miss Mags Visit Website
Moeder van een tweeling - Zelfstandig ondernemer - Blogger - Grafisch Vormgever. Is dagelijks bezig met diverse werkzaamheden voor haar eigen bedrijvigheid.
1 Comment

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

CommentLuv badge