Boeken
5

Review: Vijftig Tinten Grijs

Zoals ik in het begin heb verteld ben ik nooit echt een lezer geweest. Pas sinds enkele jaren lees is echt weer boeken. Toen mijn omgeving steeds meer begon te praten over de boeken van Vijftig Tinten Grijs, wist ik ook meteen zeker dat ik deze moest en zou gaan lezen…

Wat wil je voor kerst ? Vroeg mijn vriend eind 2012, wat een standaard vraag is bij ons zo richting feestdagen (verjaardagen en kerst). Ik liet merken dat ik toch wel erg nieuwsgierig was naar de boeken van schrijfster E.L James. Deze boeken vallen normaal niet zo in mijn genre, maar omdat ik er zo veel over gehoord had moest en zou ik ze lezen.

Ik was dan ook niet super bijzonder verrast dat ik tijdens het uitpakken van de cadeautjes voor kerst ik het eerste deel in mijn handen had. Vijftig tinten grijs, is het eerste deel van de trilogie die bestaat uit een reeks van 3 boeken. Deze boeken hebben bij veel vrouwen het hart in vuur en vlam gezet .. zou dat bij mij ook het geval zijn ….

Vijftig tinten grijs vertelt hoe de jonge, onbevangen literatuurstudente Anastasia Steele onverwachts in aanraking komt met de charismatische, mysterieuze miljardair Christian Grey. Ze is direct betoverd door hem, maar probeert hem uit haar hoofd te zetten: hij is te rijk en te hoog gegrepen voor haar. Totdat Grey op een dag ineens in de winkel staat waar ze parttime werkt.

Vanaf dat moment zal Christian Grey Anastasia geen moment meer met rust laten. Steeds dieper trekt hij haar zijn wereld van duistere seksuele fantasieën in. Anastasia geniet aanvankelijk zeer van alles wat Grey haar op seksueel gebied leert en van de luxe en rijkdom waarmee hij haar omgeeft. Maar meer en meer krijgt Grey de verliefde Anastasia in zijn macht. Zijn donkerste en diepste wens: totale controle over haar. Christian Grey is verslavend gevaarlijk.
Vijftig tinten grijs is het boek waar elke vrouw het over heeft.

Ik begon dezelfde avond in bed nog met lezen, en merkte dat al snel dat dit een boek zou zijn waar je eigenlijk niet mee kan stoppen om te lezen. Wat een fijne schrijfstijl, het leest zeker makkelijk weg. Eerlijk gezegd moest ik ook wel erg wennen aan de erotische stukken tekst. Het is wel een spannend en meeslepend verhaal.

Het boek had ik binnen no time uit, het eindigde alleen iets anders dat ik had verwacht en was eerlijk gezegd niet blij met het einde. Dat komt alleen omdat ik me het einde anders had voorgesteld. Gelukkig hoefde ik niet lang te wachten op  het vervolg want met Valentijnsdag heb ik van vriendlief het vervolg gekregen.


Ik vind dit boek echt eens iets anders dan anders, en raad het ook zeker aan. Voor iemand die totaal niet van Erotische boeken houd, zal ik dit boek echt afraden. Het erotische gedeelte staat namelijk wel centraal in het boek.


Hebben jullie dit boek ook al gelezen?

 

Miss Mags Visit Website
Moeder van een tweeling - Zelfstandig ondernemer - Blogger - Grafisch Vormgever. Is dagelijks bezig met diverse werkzaamheden voor haar eigen bedrijvigheid.
5 Comments
 • Reply

  Ik heb er echt ontzettend veel over gehoord, maar ergens trekt het mij niet. Misschien omdat het niet mijn genre is, aangezien ik meer van de crime boeken ben. Maar ik ga het een voordeel van de twijfel geven.. Gonna try it! ^^

 • Reply

  Iedereen is er zo over bezig.. niks voor mij.. ik ben zelfs niet nieuwsgierig.. kan ook aan mij liggen natuurlijk 🙂
  Eefje

 • Reply

  Ik ga ze binnenkort lezen haha!

 • Reply

  Hihih.. ja ik heb dit boek ook gelezen, ik snap de hype wel een beetje, ongegeneerd een erotisch boek lezen in de tram, daar moet ik nog wel even aan wennen als ik het zie. Maar ik hoefde niet perse de andere delen te lezen. Ik vind de schrijftaal erg lekker lezen.

 • Reply

  Ik heb alle drie de boeken gelezen en vond ze erg leuk. Wel vond ik het erotische gedeelte af en toe wat eentonig worden en heb ik soms bladzijdes overgeslagen om verder te komen in het verhaal. Zeker vernieuwend, maar als je een boek zoekt met een goed verhaal zou ik deze overslaan. Verder heerlijk boek, niet nadenken en gewoon lekker doorlezen.

  Leuke review! 😀

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

CommentLuv badge