Miss Mags, Opvoeding
0

Ik laat mijn kinderen vaccineren en jij ?

Al voordat ik zwanger was wist ik dat ik er totaal niet over hoef te denken om mijn kinderen te laten inenten of niet. Voor mij (ons) is dat vanzelfsprekend, maar dat is voor lang niet iedereen het geval. Ik lees steeds vaker dat ouders hun kinderen niet laten inenten. Hun hebben daar verschillende redenen voor en ik ben wel eens benieuwd wat jullie reden is. En waarom jij juist wel je kind laat inenten.

De redenen om je kinderen niet te laten inenten is verschillend. De ene ouder doet het niet omdat zij bang zijn dat hun kind er ziek van gaat worden en de anderen doen het niet bijvoorbeeld niet om dat er bepaalde “verkeerde” stoffen in zouden zitten. En sommigen doen het omdat ze vinden dat bijvoorbeeld de bof toch niet meer voor komt, dus waarom ervoor inenten.

Wat betreft de laatste reden ben ik het er niet helemaal mee eens. Ziektes die misschien niet meer vaak of helemaal niet meer voorkomen, komen natuurlijk ook minder vaak voor omdat er toch nog erg veel mensen zijn die hun kinderen wel laten inenten. Hoe meer mensen ingeënt zijn tegen een bepaalde ziekte hoe meer mensen er tegen beschermd zijn en hoe minder snel deze verspreid zal worden. Zo denk ik er althans over.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik me verder ook niet ingelezen heb in de bijwerkingen van vaccinaties of welke stoffen er in zitten. Misschien zijn er wel mensen die dit raar vinden, maar nogmaals voor mij is inenten vanzelfsprekend. En ja natuurlijk heb ik wel de info gelezen die iedereen krijgt, maar ik ben er dus niet verder in gedoken als dat mijn neus lang is.

Er zijn ook gevallen bekend waarvan de kinderen na het vaccineren echt ziek zijn geworden en ook blijvend ziek zijn. Dit zijn er weinig natuurlijk maar die gevallen zijn er wel. En laten we ook eerlijk zeggen dat 1 al te veel zal zijn.

Maar wat zijn nu jouw redenen om je kind wel of niet te laten vaccineren ?

bron foto: dokterdokter.nl
Miss Mags Visit Website
Moeder van een tweeling - Zelfstandig ondernemer - Blogger - Grafisch Vormgever. Is dagelijks bezig met diverse werkzaamheden voor haar eigen bedrijvigheid.

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

CommentLuv badge