Geen categorie
2

Dag Bea en Hallo Willem

Zo wat een nieuws gister .. Eerlijk gezegd zat ik niet echt met mijn hoofd bij het nieuws, wist niet eens dat Beatrix een nieuwtje te vertellen had totdat vriendlief thuis kwam of ik het nieuws had gehoord.

Eerlijk gezegd ben ik niet zo heel erg koningshuis gevoelig, soms denk ik zelfs dat het ons meer geld kost dan dat het wat oplevert. Maar de cijfers schijnen er toch niet om te liegen en het blijkt dat het ons wel wat oplevert. Misschien niet kwa geld maar wel kwa contacten en hoe Nederland ligt bij andere landen op de wereld.

Prins Willem Alexander wordt dus koning en vandaag is ook bekend gemaakt dat prinses Maxima dan koningin wordt. Ik moet zeggen dat ik het wel wat vind hebben, vind ze een leuk vlot stel. Ik wens ze dan ook erg veel geluk en succes toe natuurlijk.

Alleen wat ik wel erg apart vind is dat Koninginnedag vernoemd gaat worden naar Koningsdag en dat de datum van het feest niet meer op 30 april is maar op 27 april. En omdat 27 april in het jaar 2014 op een zondag valt, dan wordt het op een zaterdag gevierd. Sorry maar hier moet ik toch wel even aan wennen en waarom dit allemaal zo is, dat vraag ik me natuurlijk ook af. En ja het was ook zo dat als 30 april op een zondag viel het op de zaterdag gevierd wordt … maar toch …

Ik snap natuurlijk dat een Koningsdag is ter ere van de Koning, maar waarom moet dat? Ik bedoel wat is er mis met het feit dat we de verjaardag van Koning Wilhelmina vieren ? We hadden immers toch ook niet echt een dag waarop we feest vierde ter ere van onze eigen lieve Beatrix ?

Achja , zal wel allemaal wennen zijn, dat wel …

 

En wat vinden jullie van het nieuws van gister?

Miss Mags Visit Website
Moeder van een tweeling - Zelfstandig ondernemer - Blogger - Grafisch Vormgever. Is dagelijks bezig met diverse werkzaamheden voor haar eigen bedrijvigheid.
2 Comments
  • Reply

    ik vind het wel exciting dat we weer een koning krijgen.. toch vond ik bea een goede koningin :3

  • Reply

    Ik vind het nieuws dat Willem Alexander koning wordt helemaal prima. Bea wordt ook oud, laat haar lekker van haar pensioen genieten!

    Dat Koninginnedag wordt verplaatst naar een andere datum heb ik wat meer moeite mee.. 30 jaar geleden was het toch ook niet veranderd naar Januari toen Beatrix koningin werd. Bovendien heb ik meer zin om lekker te feesten in Amsterdam dan dat die kroning precies op die dag is 😛
    x

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

CommentLuv badge