Miss Mags, Zwanger, Zwangerschap
2

Mijn zwangerschap week 20 t/m 28

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een zwangerschapsupdate heb gepost. We zijn inmiddels nu 9 weken verder dus het is wel eens tijd om even een update te posten dacht ik zelf. In deze 9 weken natuurlijk weer veel veranderd etc…

We hebben in week 20 een uitgebreide 20 weken echo gekregen. En OMG wat was ik zenuwachtig !! Kon er dagen niet van slapen was zo bang dat er iets niet goed zou zijn. Maar niets bleek minder waar, het zag er allemaal erg goed uit. De echoscopiste stond er zelfs versteld van dat onze tweeling ruim 5 dagen voorlopen en dus lekker flink waren. En we kwamen er achter dat we twee jongens mogen verwachten. Heb er toen ook een artikel over geschreven: Gender reveal van onze twins en uitslag 20 weken echo.

De vermoeidheid die ik had is een tijdje minder geweest, maar ik merk dat het nu weer terug begint te komen. Daarbij heb ik sinds enkele weken ook echt last van het carpaal tunnel syndroom aan mijn linker hand. Gelukkig alleen links, ben al ooit er voor geopereerd aan de rechterhand, dus hoop echt dat na de bevalling links vanzelf weer weg gaat. Ik heb daarom een nachtspalk gekocht zodat ik er in de nacht niet meer wakker van lig. En ik moet zeggen het helpt fantastish, door die spalk heb ik er zelfs overdag minder last van.

Mijn buik is natuurlijk ook flink gegroeid, en begint nu een beetje in de weg te zitten heel eerlijk gezegd. Het wordt ook een beetje erg zwaar, heb moeite met een eindje lopen en bukken gaat ook al bijna niet meer. Het omdraaien in bed is iedere nacht weer een gevecht tussen mezelf, de dekens en het voedingskussen ( ook wel worst genoemd hier in huis). Het lijkt wel een hele volksverhuizing.

Naast die volksverhuizing klaagt vriendlief over een piep in mijn neus of dat ik enorm lig te snurken. Hierdoor komt hij maar moeilijk in slaap als hij wakker is. Tja… Kan er niet veel aan veranderen, en dat weet hij natuurlijk ook. Heb hem trouwens laatst ook eens opgenomen toen hij lag te snurken, en dat was echt niet bepaald zachtjes hahahaha. Hopen dat het gesnurk en gepiep ook weer weg is na de bevalling. We zullen dan wel door de jongens wakker gemaakt worden 🙂

Vier weken geleden kregen we weer een groeiecho waarbij het leek alsof baby a (die ligt onderin in een hoofdligging) iets minder groeide als baby b. Maar dat kon ook zo lijken omdat ze niet alles goed in beeld kon krijgen om ze te meten. Daarom kregen we 1,5 week later weer een echo en hebben ze iets beter kunnen meten, en was er niets bijzonders te zien. Baby A woog maar liefst ongeveer 920 gram en baby b woog ongeveer 1060 gram. Flinke jongens dus , en dat voor een tweeling bij 26 weken en 3 dagen!

Ook kan ik vanaf week 24 de tweeling goed voelen, ze zijn druk bezig met zijn tweeën. Het lijkt af en toe wel een voetbalveld in mijn buik. Vriendlief kan de tweeling af en toe ook voelen, en ze volgen dan ook echt zijn handen. Wat mooie om dit mee te mogen maken. Af en toe trappen ze wel erg hard moet ik zeggen, dan lijkt het wel alsof ze me helemaal beurs trappen van binnen 🙂

We zijn in de kerstvakantie ook flink bezig geweest met de kinderkamer, die is nu namelijk ook al bijna af. Nog wat kleine dingen en wat aankleding en klaar. De box is inmiddels ook al in elkaar gezet en staat oo op zijn plaats in de woonkamer. We hebben voor ernaast een kastje gekocht zodat we daar ook babyspullen kwijt kunnen die we beneden kunnen gebruiken. Op dit moment wordt de box ook nog gebruikt als opslag 🙂

box

Alles verloopt dus helemaal geweldig !!! We kijken er erg naar uit, het zal waarschijnlijk niet langer duren dan 9 weken ( ben dan 37 weken zwanger ) dat we onze boefjes eindelijk in de armen kunnen sluiten. We hebben trouwens gekozen voor een tweeling box, zodat ze wat extra ruimte hebben.

 

Liefs Miss Mags

Miss Mags Visit Website
Moeder van een tweeling - Zelfstandig ondernemer - Blogger - Grafisch Vormgever. Is dagelijks bezig met diverse werkzaamheden voor haar eigen bedrijvigheid.
2 Comments

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

CommentLuv badge