Miss Mags, Tweeling
4

Onze tweeling een attractie….

Niets is leuker om te naar te kijken als een baby, althans volgens heel erg veel vrouwen en ook sommige mannen kunnen het niet laten. Ook ik kan er geen genoeg van krijgen om naar zo’n schattig klein mini mensje te kijken. Dat veel mensen het leuk vinden, dat merk ik nu ik moeder ben toch veel meer.

In de laatste weken van mijn zwangerschap voelde ik mezelf een lopende attractie. Ik ben maar klein van stuk ( wel volslank ) maar mijn buik was toch wel erg groot. Mensen konden het dan ook niet laten om me na te kijken, of om me tegen te houden en er naar vragen. Het leek wel alsof niemand een zwangere vrouw ooit van dichtbij had gezien.

De afgelopen weken ben ik met onze tweeling Olaf en Xavier al aardig wat rondjes gelopen. Gewoon bij ons voor maar ook naar het dorp. Dat we veel bekijks zouden hebben, had ik geen rekening mee gehouden. Als ik er geld voor kon vragen, dan had ik binnen 2 weken al een extra salaris in de wacht kunnen slepen.

Normaal als ik naar de supermarkt ga ( en dan bedoel ik als ik ook lopend ga ) en ik hoef maar een paar dingen te halen, dan ben ik maximaal 40 minuten onderweg. Daar is een gesprekje bij inbegrepen. Nu, als ik met Olaf en Xavier naar de supermarkt ga, dan ben ik zeker bijna 2 uur bezig.

Dat ik trots ben op Olaf en Xavier mag duidelijk zijn, dat ik het leuk vind dat mensen interesse tonen mag ook duidelijk zijn. Maar mijn god….. Mensen willen in de wieg kijken en vragen het hemd van je lijf. Er zijn zelfs mensen die gewoon aan je kinderwagen rukken, zodat je stil komt te staan zodat hun even kunnen kijken.

text-attractie-vragen

Even naar de markt op en neer … nou dan hou maar rekening met 3 uur. Bij iedere kraam waar je maar langs komt willen ze kijken en het fijne ervan weten. En ja ook aanraken hoort erbij, mensen gaan gewoon zonder te vragen met hun tengels de wieg in. Zelfs mannen komen van achter hun kraam vandaan om even te kijken wat er nu precies in die kinderwagen ligt.

Tot nu toe zeg ik er eigenlijk niets van tegen mensen. Maar heb me voorgenomen om gewoon te zeggen dat ik haast heb… of dat ik het niet fijn vind als ze zo maar met hun handen in de wieg zitten. En het zo maar tegen houden van de kinderwagen … ik ga toch ook niet voor hun auto of fiets staan…

Ben super trots op onze twee kereltjes en show er graag mee, maar ook nu weer voel ik me een lopende attractie. Net alsof een tweeling bijna niet voorkomt, terwijl ongeveer 1 op de 60 bevallingen toch echt een meerling bevalling is.

Wellicht is het alleen in deze fase … laten we het hopen … 😉

Miss Mags Visit Website
Moeder van een tweeling - Zelfstandig ondernemer - Blogger - Grafisch Vormgever. Is dagelijks bezig met diverse werkzaamheden voor haar eigen bedrijvigheid.
4 Comments
 • Reply

  Haha erg herkenbaar! Bij ons in de family zit het vol met tweelingen en mijn zus heeft dus 2 x een tweeling gehad. En ookal zijn ze al 6 en 9 jaar oud het veranderd echt niet. Het is een en al circus hihi geniet van je kindjes X-

 • Reply

  beste,
  ik heb je genomineerd voor the liebster award!
  Hopelijk vind je het leuke vragen en vul je hem snel in 🙂
  https://bluesparklesxoxo.wordpress.com/2015/04/25/the-liebster-award/
  Groetjes lana xxx

 • Reply

  Haha, zo herkenbaar. Een tweeling is echt een attractie en dat blijven ze nog wel een tijdje hoor. Mijn tweeling is nu net twee geworden en het begint af te nemen. Ik zou zeggen, probeer ervan te genieten. Ok, ze moeten niet met hun handen in de kinderwagen gaan zitten, maar als ze iets vragen, dan bedoelen ze het meestal wel goed. Geniet maar even van het in het middelpunt van de belangstelling staan. Het is ook niet niets, zo’n tweeling 😉

 • Reply

  Goh daar had ik nog niet eens bij stilgestaan, dat mensen zó brutaal kunnen zijn in hun enthousiasme. Dat zou nou nooit in me opkomen, zomaar aan de kinderwagen trekken of zonder te vragen de kinderwagen induiken. Kan me erg goed voorstellen dat je dat niet fijn vindt. Ik zou er gewoon wat van zeggen hoor <3

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

CommentLuv badge