Miss Mags, Olaf en Xavier
2

Tweeling inmiddels 15 maanden

OMG… wat is de tijd snel gegaan. Zo heb je 2 kleine hummeltjes in je handen die nog niets kunnen behalve je hart stelen. Nu zijn het twee drukke jongetjes die niet stil kunnen zitten (tenzij de tv aan staat). En wat is het nog steeds iedere dag een feestje om voor ze te zorgen, en ja natuurlijk zijn er dagen bij die ik minder vind. Iedereen heeft wel eens een slechtere dag, en dat hebben hun natuurlijk ook.

Wij hebben een grote grondbox staan waar ze lekker in kunnen spelen en alles kunnen doen en laten wat ze willen. Er staat wat speelgoed in zoals Toet Toet en Zoef Zoef en ook staat er een loop autootje in. Waar ze ook graag mee spelen zijn van die dikke kartonnen leesboekjes. Ze gaan dan echt op hun gemakje zitten en door bladeren. Vaak brabbelen ze er ook nog zo schattig bij alsof ze echt aan het lezen zijn.

Onze jongens zeggen nog geen papa of mama, ze maken er wel langere woorden van zoals mamamama en papapapa maar echt de korte versie hebben wij nog niet mogen horen. Sinds kort zegt Olaf ook Bob ( dat is één van onze honden ) en Xavier zegt Aap ( dat komt door het geluidenboekje van de kruidvat ). Verder dus nog geen echte woorden, maar bij tweelingen schijnt het ook langer te kunnen duren dus ik maak me totaal niet druk. Ik oefen wel met ze, althans ik zeg steeds woordjes om na te zeggen, maar ze hebben daar niet altijd zin in om het zo maar even te noemen.

Bij veel ouders lees je dat kinderen echt last hebben van het krijgen van tanden. Nu is dat bij ons totaal niet het geval. We merkten het wel eens aan de luiers maar daar is dan ook alles mee gezegd. Inmiddels heeft Xavier op 2 kiezen na het hele melkgebit al compleet en Olaf moet er nog 4. Kan dus wel zeggen dat dat snel is, als ik lees dat er bij sommige kinderen nog maar 3 of 4 tanden te zien zijn op deze leeftijd. Maarja ook daar zeggen ze weer de ene is snel en de andere is daarin wat langzamer. Dus maak je niet druk als het er minder zijn rond deze leeftijd.

2016-05-08 18.24.01

Xavier heeft eigenlijk al vanaf het begin wat last van reflux ( het teruggegeven van drinken / eten ). Hij heeft daar zelf nooit echt last van gehad voor zover we hebben kunnen zien. We hebben daar nu ook medicijnen voor gekregen, omdat hij daar nu nog steeds last van heeft ( maar nogmaals merken we verder niets anders aan hem ), maar met die medicijnen zag ik geen verschil. Totdat ik enkele dagen geleden eens ben gaan stoppen met het geven van Melk. En ik moet zeggen dat de reflux vele malen minder is, en hij ook veel rustiger slaapt. Dus nog even verder kijken hoe en wat, maar denk dat het dus aan de melk ligt. Ook nog even overleggen met de huisarts etc.

Wat betreft de groei van de jongens die is super ze volgen lekker gewoon ieder hun lijntje en doen het verder dus ook helemaal super. Ze lopen als een kieviet en zijn ook daarin super snel dat het zelfs soms lastig is om ze bij te houden haha. We hebben ook geen slapeloze nachten behalve dat we er soms uit moeten omdat er eentje de fiep kwijt is in bed of naast het bed heeft gegooid maar dat is eigenlijk ook alles.

Ik kan wel zeggen dat ik super trots ben op onze jongens en ze voor geen goud meer zou willen en kunnen missen. Wat is het toch een rijkdom om dit te mogen meemaken en uiteindelijk moeder en vader te mogen en kunnen zijn voor deze twee lieve mooie vrolijke wondertjes…. Want ja dat zijn ze zeker !

Miss Mags Visit Website
Moeder van een tweeling - Zelfstandig ondernemer - Blogger - Grafisch Vormgever. Is dagelijks bezig met diverse werkzaamheden voor haar eigen bedrijvigheid.
2 Comments

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

CommentLuv badge