Geen categorie
1

The Day After….

Vandaag is het “The Day After”, het feest is weer voorbij en we gaan weer verder met de dagelijkse dingen. Wat hebben we gister kunnen genieten van een mooie speciale maar ook en historische dag. Vanaf nu geen Koninginnedag meer, geen Beatrix die in het zonnetje staat.. Nee vanaf nu is het Koning Willem Alexander en Koningin Maxima.

Tevens zal het feest ook niet meer plaats vinden op 30 april, maar op 27 april. Al wordt het in 2014 niet gevierd op 27 april, maar op 26 april. Dat komt weer omdat de 27e valt op een zondag. Ja, dat we daar wel even met z’n alle rekening mee houden natuurlijk. Maar dat zal vanzelf goed komen aangezien de dagen van te voren natuurlijk al overal wordt aangekondigd. We zullen het daardoor ook moeilijk kunnen missen.

Ik weet niet wat jullie gisteren allemaal gedaan hebben, maar ik heb de belangrijkste momenten echt vol spanning en trots voor de TV gezeten. en daar tussen door hebben we nog even een markt bezocht in mijn oude wijk Stratum in Eindhoven. Daarna hebben de markt in ons dorp ook nog even bezocht.

De abdicatie van Beatrix, een mooi moment, vond het erg ontroerend. Vooral de blik naar Willem en dat ze beide elkaars hand vast hadden. Vanaf het moment dat Beatrix haar handtekening had gezet, was ze al geen Koningin Beatrix meer maar Prinses Beatrix. Het had niet uitgemaakt of de rest wel of geen handtekening had gezet. Wat wel raar zou zijn als dat zou gebeuren natuurlijk.

beatrix.abdicatie.tekenen.425
Daarna die mooie balkon scene, ik kreeg er toch wel wat traantjes bij hoor. Ben een best emotioneel mens, maar vond dit gewoon zo mooi om te zien. En dan die lieve prinsesjes erbij, wat een mooi plaatje in het geheel. Ik zat me op dat moment ook echt af te vragen wat er bij Amalia door haar hoofd gaat op dat moment. Zal ze al beseffen dat zij later in dezelfde schoenen zal staan als haar vader?

willem+alexander

Wat ik echt het mooiste moment van de vond is dat ze tijdens de koningsvaart een beetje van het programma af zijn geweken. Dat Willen en Maxima bij Armin van Buuren de boot verlaten en heb zelf even een handje komen schudden. Gewoon even persoonlijk bedanken. Dat was voor iedereen een verassing. De beveiliging wisten niet waar ze moesten kijken, hier hadden ze natuurlijk geen rekening mee gehouden. Tja beveiliging hou hier voortaan maar rekening mee…

Voor mij was het op dat moment duidelijk, we hebben een spontaan en zeer menselijk koningspaar. Natuurlijk vond ik ze daarvoor ook al menselijk en spontaan, maar dit opent een nieuw tijdperk. Ik ben er ook zeer zeker van dat Willem en Maxima veel goeds kunnen doen voor Nederland. Ze zetten altijd het beste beentje voor en promoten ons land zoals geen ander dat zou kunnen doen.

Ik kijk terug naar een mooie zonnige speciale historische dag. Ik bedank Prinses Beatrix voor alles wat ze heeft gedaan en heeft betekend voor ons landje. En ik wens Willem en Maxima alle goeds toe en wens ze veel succes en sterkte met het vervullen van de rol der rollen… Koning en Koningin.

 

Lang leve de Koning en Koningin !

 

Hoe hebben jullie gister de dag beleefd?

Miss Mags Visit Website
Moeder van een tweeling - Zelfstandig ondernemer - Blogger - Grafisch Vormgever. Is dagelijks bezig met diverse werkzaamheden voor haar eigen bedrijvigheid.
1 Comment

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

CommentLuv badge