Miss Mags
5

Rugzakje met looplijn YAY of nee ?

Vroeger moest ik altijd lachen als ik mensen zag lopen met hun kind aan ene lijntje. Heb toen altijd gezegd dat zou ik nooit doen …. Moet bekennen dat ik niet veel mensen zelf heb zien lopen met hun kind aan een lijntje maar toch, ik vond/vind het maar een rare gedachte. Nu ik moeder ben van 2 jongens van net 2 jaar die nogal graag verschillende kanten oplopen ben ik er toch anders over gaan denken…

Nee ik vond het maar niets een kind aan een lijntje… wat een raar gezicht is dat ! Het is toch geen hond ? Dat waren ook mijn woorden jaren geleden en misschien zelfs ook nog weken geleden. Inmiddels ben ik er toch anders over gaan denken. Die tweeling van ons zijn beiden nogal vrolijk en blij en willen alles ontdekken. Dat ze daarbij ieder een eigen kant op lopen en het zo voor moeders moeilijk maken daar zitten ze totaal niet mee.

Laatst nog hier bij de Plus. Ik neem ze beiden mee naar binnen naar de tweeling winkelwagen. Voordat ik Olaf er goed en wel in had zitten stond Xavier al achter de informatiebalie te kijken of hij misschien al kon helpen (ja dat dan weer wel, ze helpen graag). Natuurlijk zie je mensen bij de kassa in de rij je raar aankijken want je moet je kinderen bij houden en een enkeling konden er wel om lachen. Ik dus totaal niet … Hoe in hemelsnaam krijg ik ze dat afgeleerd.. Dat ze willen ontdekken prima en dat ze beiden een andere kant oplopen in een winkel kan ik nog wel aan, maar wat gebeurd er als ik met ze over straat loop en er eentje zijn handje los laat van de mijne? Of dat er één valt en ik die even moet troosten en ik even beide handen nog heb ?

Na een discussie gestart te hebben met de vraag “Rugzakje met looplijn YAY of Nee?” in ee tweeling groep op Facebook ben ik toch eens goed gaan nadenken. Natuurlijk ook even met de heer des huizes (mijn lieftallige vriend en vader van de kinderen), en ook hij denkt hetzelfde als de meeste tweelingmoeders die reageerden op mijn vraag. Liever je kind aan een veilig lijntje dan onder de auto of onder de grond (even hard gezegd). Tja als je het dan zo bekijkt dan inderdaad liever aan een lijntje toch ?

Er was ook een moeder die zei “Wanneer je de chocolaatjes van tafel laat, dan leer je ze ook niet om er vanaf te blijven”. Ook daar valt natuurlijk wat van te zeggen… Zo denk ik immers ook, ook de reden waarom er geen beveiliging op de keukenkastjes zit (schoonmaakmiddelen staan wel ergens anders). Omdat ik ook vind dat ze de kans moeten hebben om wel dingen af te leren. Wanneer je alles veilig zet weten ze ook niet dat ze er niet aan mogen komen etc. En ik verlang ook niet dat vrienden en kennissen hun huis Olaf en Xavier proof maken.

Na nog eens goed nagdeacht te hebben heb ik dan toch de knoop doorgehakt en eergisteren meteen rugzakjes besteld met een lijntje. Ben dan wel van mening dat het stoere rugzakjes moesten worden. Dus heb ik gekozen voor rugzakjes van LittleLife, de ene is de draken versie en de andere is een krokodillenversie. Leuk en stoer om te zien, zag ze al helemaal lopen vol trots met die leuke rugzakjes. Trouwens ook handig dat er boven op ook een soort van handvat zit, waar je ze ook makkelijk aan vast kunt houden.

Gisteren de rugzakjes al binnen gekregen, en dacht aan het einde van de middag na hun slaapje mooie tijd om het eens uit te proberen. De rugzakjes omdoen ging zinder problemen, ze liepen vol trots door de woonkamer te paraderen. Maar eenmaal buiten dacht Xavier er toch echt anders over met als resultaat een huilende Xavier en Olaf dacht als hij huilt kan ik er mooi bij gana liggen. Buurmeisje kwam er aan en vroeg of alles wel goed ging, dus ik de situatie nog uitgelegd en dat het wel goed zal komen. Eenmaal de tranen van Xavier gedroogd en Olaf weer keurig met beide benen op de grond gezet de wandeltocht maar verder in gang gezet.

Eenmaal even een stukje verder lopen waren ze er al aan gewend. Ze bleven mooi lopen en waren ook wel blij met de extra vrijheid die ze nu hebben. Op de stoep laat ik ze gewoon wat vrijer en op plekken zonder stoep had ik ze gewoon echt naast me lopen en had ik ze vast aan het handvat van het rugzakje. En hoewel ik het nog steeds ene raar idee vind moet ik wel zeggen dat het me een fijner gevoel geeft. Ik maak me niet druk of er ééntje een andere kant op loopt of niet… Yes, veel veiliger ! En aan het einde van de rit liepen ze zelfs hand in hand, dus ja ik vind dat ik er goed aan heb gedaan en kan zo nog vele dagen wandelen met ze zonder me druk hoeven te maken.

Hoe denk jij hierover?

Miss Mags Visit Website
Moeder van een tweeling - Zelfstandig ondernemer - Blogger - Grafisch Vormgever. Is dagelijks bezig met diverse werkzaamheden voor haar eigen bedrijvigheid.
5 Comments
 • Nancy van Raaij
  Reply

  Ik zit er ook sterk over na te denken, heb ook een tweeling en wil ook graag ‘veilig’ met ze gaan wandelen. Ze zijn nu 1,5 jaar. Welke rugzakjes heb jij aangeschaft? Groetjes

 • Reply

  Ik kan het me zeker met een tweeling goed voorstellen, daar heb je je handen vol aan!
  Mijn meiden schelen 3,5 jaar, dat maakt dat ik steeds maar één kind tegelijk had om in de gaten te houden.
  Op kinderdagverblijven zie je trouwens ook regelmatig kinderen aan een lijn met ringen lopen. Hartstikke fijn voor het overzicht en de veiligheid.

 • Reply

  Heel verstandig. En hoewel ik het ook een raar gezicht vind, heb ik er absoluut begrip voor. Ik ben zelfs eens bij de kassa weg moeten rennen omdat Mini-man de winkel ineens uitliep, dus…. Had ik hem aan een tuigje gehad, dan was dat niet gebeurd. En dan heb ik er één om in de gaten te houden, in plaats van jouw twee bengels.
  Dus goed gedaan. Tegen de tijd dat ze zindelijk gaan worden, niet de poepzakjes vergeten hé! :p
  Oprechtgezegd onlangs geplaatst…Toddler TerrorMy Profile

 • Joyce Snijders-Wernaart
  Reply

  ik heb ook altijd heel hard geroepen; een kind aan een lijntje? Echt niet!! Bij Indy ben ik daar ook anders over gaan denken, want die rent alle kanten op behalve de goede. Ik heb het tot nu toe niet hoeven doen, omdat dan 1 makkelijker is als 2, zoals bij jou, maar ik zeg nooit meer “nooit!”

 • Reply

  Mijn zus was ook een echte wegloper als peuter. Toen ik geboren werd, was ze 15 maanden, en werd mijn moeder er helemaal gek van. Toen had je nog geen leuke rugzakjes maar gewoon tuigjes. Dat was echt een life saver. 🙂 Ik snap het wel dus.
  Sjoukje – meergeldminderstress onlangs geplaatst…De beste bespaartips van andere bloggers: de Bespaar Linkies!My Profile

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

CommentLuv badge