Miss Mags, Webshop
5

Onze eigen gemaakte raamfolie

Wellicht weten de meesten van jullie wel dat ik naast het bloggen nog andere werkzaamheden verricht. Het hebben van een eigen webwinkel is er hiervan één van, dit doe ik met veel liefde en plezier. De webwinkel bestaat op dit moment voornamelijk uit muurstickers, maar ook daar gaat binnenkort verandering in komen… namelijk ook raamfolie.

De muurstickers die besteld worden in de webwinkel, worden geproduceerd door mijn vriend en zijn broer die samen een drukkerij runnen bij ons in het dorp. Dat hun naast het drukken van kaarten, briefpapier en bijvoorbeeld visitekaartjes nog veel meer kunnen produceren is natuurlijk mooi meegenomen. Niet alleen voor hun natuurlijk, maar ook handig voor mij zodat ik ook andere dingen kan aanbieden in mijn webwinkel.

Zo wilden wij namelijk zelf voor op de babykamer geen standaard raamfolie die je gewoon bij de bouwmarkt kan kopen, en dat is ook niet nodig want waarom bij een ander kopen als je het zelf kan ontwerpen én kunt produceren. Zo begonnen wij onze zondag na eerst een gezellig ontbijtje / lunch met vrienden bij ons thuis aan ons raamfolie project. Vriendlief en ik beidne achter onze PC en bedenken wat we zouden maken.

Op de kinderkamer hebben wij één groot raam wat verdeeld is in 2 delen en nog een ander raam. Wij moesten dus de raamfolie in 3 delen verdelen en wilde op ieder gedeelte een ander beeld. Natuurlijk moest het geheel wel mooi overeen komen. Zie hieronder, het idee was uitgewerkt en wij konden hup in de auto en naar de drukkerij.

raam1raam2raam3

Daar aangekomen, PC opstarten en de rol met raamfolie in de machine doen en de rest opstarten. Na enkele ogenblikken ging de machine als een speer te keer om de raamfolie te snijden. Enige tijd later was de machine klaar en konden wij verder met proces. Want nu was de folie wel gesneden, maar nu moesten we nog natuurlijk het overige materiaal weg pellen, dit is een handmatig proces, en soms kan het best een priegel werk zijn..Maar immers pel ik bijna dagelijks muurstickers, dus dit varkentje was zo gewassen.

Na het pellen wordt er over de raamfolie een doorzichtig applicatie vel (transfer vel) overheen gedaan wat blijft plakken aan de folie. Zodat wanneer je het aanbrengt, deze doorzichtige laag als laatste verwijderd, en de raamfolie op de raam blijft zitten. Oké nu was alles klaar en konden we weer terug naar huis om onze zojuist geproduceerde raamfolie aan te brengen.

Natuurlijk thuis aangekomen eerst begonnen met het uitmeten waar de raamfolie precies geplakt moest worden, natuurlijk moeten ze alle drie wel op gelijke hoogte komen. Het aanbrengen van de raamfolie was door vriendlief zo gedaan. En wat een prachtig resultaat als je het mij vraagt. Ik vind het zo super gaaf !!!!!!

raamfolie

Wat vinden jullie van deze raamfolie?

 

Miss Mags Visit Website
Moeder van een tweeling - Zelfstandig ondernemer - Blogger - Grafisch Vormgever. Is dagelijks bezig met diverse werkzaamheden voor haar eigen bedrijvigheid.
5 Comments

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

CommentLuv badge