Beauty, Lifestyle
7

Originele Parfum vs Namaak

Veel vrouwen zijn dol op parfum, en hebben het liefste hun hele kast vol staan met verschillende lekkere luchtjes. Tegenwoordig zijn er natuurlijk ook veel namaak parfums te verkrijgen. Of er wordt zelfs namaak verkocht als echte parfum. Hier even wat feiten.

Op iedere markt zie je staan kraampjes met parfum met super prijzen waar tegen je bijna geen nee kan zeggen. Er zijn zo veel parfum aanbieders die zeggen dat ze het echte merk verkopen, maar niets is minder waar. Er zijn ook bedrijven zoals FM en Maybe die zeggen dat hun parfum op het echte merk lijkt (ze mogen namelijk niet zeggen dat het dat merk is, en mogen zo ook niet adverteren). Het enige wat zou verschillen is de concentratie van een bepaald ingrediënt.

Maar hoe gaan deze vervalsers te werk of hoe zitten de andere luchtjes dan in elkaar …  Eerst even over FM en Maybe parfum die verkopen hun producten in standaard flesjes, en er staat ook gewoon alleen FM of Maybe op met het nummer van de parfum. Niet veel bijzonders dus, in ieder geval de verpakking. Maar hoe komen hun aan die luchtjes die hetzelfde ruiken als de echte merken ?

Als bijvoorbeeld Gucci een parfum maakt dan ligt het patent op de naam, op het parfumflesje en op de verpakking. Maar niet op het concentraat zeggen ze; dit is namelijk eigendom van Dröm Fragances en is dus vrij verhandelbaar. Ze zeggen ook dat de parfums van FM en Maybe zijn samengesteld uit een hoger percentage concentraat. Bij de parfumerie koopt u meestal een eau de parfum (percentage concentraat 10-15%) of een eau de toilette (percentage concentraat 3-8%). Bij de FM of Maybe koop je de parfum met een percentage concentraat van 20-25%. Ze zeggen dat daardoor het luchtje langer blijft zitten, maar niets is minder waar. Tevens zitten er achter deze bedrijven een groot piramide verkoop model wat eigenlijk verboden is in Nederland. Maar door het anders te verwoorden, kunnen ze blijven bestaan.

Naast deze twee bedrijven zijn er honderden mensen die de echte vervalsers verkopen, bijna dezelfde verpakking, bijna niet van echt te onderscheiden. Alleen zijn de prijzen meestal te mooi om waar te zijn. Let goed op met wat je koopt en waar je je geld aan uit geeft.

Let bijvoorbeeld op de volgende zaken :

1. Let op de details
Deze bedrijven doen erg hun best om de echte goederen zo precies mogelijk na te maken. Test de geur van de parfum op je pols en wacht minimaal 30 minuten. Meestal kopiëren ze de topnoten en niet de echte geur die je ruikt wanneer deze zijn vervlogen.

2. Let op de spelfouten
Veel van de verpakkingen hebben spelfouten, en vaak ook bewust. Zodat ze juridische procedures kunnen vermijden. Een zeer klassieke fout is Dolce & Gabbana, terwijl het eigenlijk aan elkaar moet worden geschreven. Dus zonder de spatie er tussen.

3. Bekijk de verpakking goed
Het kan zijn dat de verpakking wel echt is, maar het luchtje wat erin zit niet. Je kan zien of de sluiting al gebroken is, of bijvoorbeeld als alles met plakband of lijm is vastgezet. Dan weet je ook dat er iets niet klopt.

4. Fouten in het logo
Ga er maar vanuit dat je nooit fouten zult herkennen op de echte parfumverpakkingen. Maar bij de namaak zie je vaak kleine foutjes of eerder gezegd aanpassingen in het logo.

5. Verkopen via internet
Koop je parfum nooit via websites die je niet kent. De echte parfums worden tegenwoordig ook gewoon online verkocht bij de echte parfumwinkels. Ga dus voor zeker en koop ze daar, en niet bij iemand die et via marktplaats verkoopt. Want op marktplaats worden tegenwoordig heel veel mensen ook afgezet met deze parfums.

En laatste en belangrijkste

6. Prijs
Prijzen die te mooi om waar te zijn, kloppen niet. Ja natuurlijk altijd leuk om minder geld uit te geven. Maar houd er rekening mee dat als je hier geld aan besteed, dat dat geld naar een malafide persoon gaat en zijn medewerkers, en niet naar “eerlijke mensen”. Waardoor deze handel in namaak parfum nooit zal stoppen en jij daar dus lekker je steentje aan bij draagt.

Ook nog even een kleine tip, of iets waar je rekening mee moet houden is dat er ook bedrijven/mensen zijn die parfum verkopen die over datum is of dat er andere rare bestandsdelen inzitten. Waar je zelfs een allergische reactie van kan krijgen.

Wees eerlijk naar jezelf en besteed gewoon misschien wat extra geld aan je parfum dan dat je je steentje bijdraagt aan deze rare fratsen.

En wat vinden jullie van namaak parfum? Kopen jullie dat wel of niet?

Miss Mags Visit Website
Moeder van een tweeling - Zelfstandig ondernemer - Blogger - Grafisch Vormgever. Is dagelijks bezig met diverse werkzaamheden voor haar eigen bedrijvigheid.
7 Comments
 • Reply

  Ik koop eigenlijk nooit fake parfum, ik zorg er altijd voor dat het echt is door het in een groot warenhuis of parfumerie te kopen 🙂

 • Reply

  Ik koop eigenlijk nooit nep geurtjes. Ik spaar dan liever een paar maandjes voor de originele geur, en vaak is die ook beter en blijft het geurtje langer op je huid. En anders koop ik gewoon budget parfum, ook lekker hihi !

 • Reply

  Toen ik een jaar of 14,15 was kocht ik vaak nepluchtjes. Tegenwoordig koop ik alleen nog maar echte parfum 🙂

 • Reply

  Ik heb vroeger wel eens een nepgeurtje gekocht, maar vind de kwaliteit echt bagger haha. Doe mij dan maar de echte.

 • Reply

  Ik heb nooit een nep geurtje gekocht , maar net als hierboven ‘look-a-likes’ .

 • Reply

  Ik heb nog nooit echt een nep geurtje gekocht, maar wel ” look-a-likes ”, dus de fles is totaal anders, maar de geur is hetzelfde. Had ook laatst een soortgelijk artikel geschreven,maar dan over neppe Mac lipsticks. Je moet er tegenwoordig echt voor uitkijken.

 • Reply

  Ik koop wel afentoe een nep luchtje maar dan wel gewoon echt de neppe zegmaar, niet de nagemaakte waarvan ze zeggen dat het echt is.
  Soms heb je het geld er gewoon even niet voor en dan haal ik wel een goedkoper luchtje op de markt action ofzo hihi

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

CommentLuv badge