Miss Mags
5

Nieuwe poging … Miss Mags en sport

Dat ik niet sportief ben, is geen geheim.. Al heb ik toch vroeger best veel sporten beoefend, zoals ballet, turnen, handbal, karate, en paardrijden. Begin mijn twintiger jaren nog een poging tot kickboxen gedaan en daarna een enkele keer geprobeerd om weer wat op te pakken. Neem nou 2 jaar geleden het starten met zwemmen en met aqua sportief, ook dat heb ik niet vol gehouden.

Ik moet wel zeggen dat in die periode en met de hulp die ik toen kreeg (gewichtsconsulente) ik toch iets meer dan 12 kilo was verloren. Aangezien ik dacht dat ik het zelf wel verder kon en omdat ik op hetzelfde gewicht bleef hangen heb ik de gewichtsconsulente bedankt. Nu 1,5 jaar verder, de 12 kilo zitten er weer aan, en merk dat ik totaal geen conditie heb. Niet lekker in mijn vel etc etc….

Nu 3 weken geleden op een zondag werd ik wakker en dacht ik “dit moet anders, zo kan het niet langer”. Ik moet aan mezelf denken, aan mijn gezondheid, als ik zo door ga ben ik straks 40 en kan ik geen kant meer op. Dus vertelde ik mijn vriend dat ik van plan was om op maandag naar de sportschool te gaan en een afspraak te maken. De reactie die hij gaf had ik wel verwacht: “dat zeg je wel vaker, zeggen is iets anders dan doen!, maar als jij dat wil moet je dat zeker doen en zal je ook zeker steunen!.

Dus ben ik die maandag op mijn fiets gestapt en naar de sportschool gegaan. Heb een rondleiding gekregen en wat uitleg en had meteen een afspraak gemaakt voor “intake” op donderdag. Ja ik zag het helemaal zitten, zag me echt al bezig daar op de sportschool, dat ik maar meteen naar de sportwinkel was gegaan om maar meteen wat fitness schoenen en een bidon te kopen. En toen ik thuis kwam bedacht ik me dat ik totaal geen goede kleding heb ervoor, dus meteen maar online geshopt voor fitness kleding…. Kom maar op, ik was er klaar voor !

reebok-nike-bidon

Nike Bidon en mijn nieuwe Reebok Fitness schoenen

Die donderdag vol frisse goede moed, lekker vroeg in de ochtend (8.30) had ik die afspraak. Heb een rondje toestellen gehad, en verteld waar ik aan wil werken. Ik wil namelijk fitter worden, meer conditie, lekkerder in mijn vel en ook nog wat werken aan die overtollige kilo’s. Er zou ook een schema worden gemaakt voor me, zodat ik precies de dingen doe die goed zijn voor het bereiken van mijn doel.

Wat voelde ik me lekker toen ik klaar was met het rondje fitness. Voelde me lekker fit en actief, moet wel zeggen dat ik tijdens de fitness echt gebroken was. Bij 2 minuten op de crosstrainer hing mijn tong al op de knieën en wilde ik in mijn hoofd al opgeven. Maar dat kon ik niet, moest van mezelf echt doorzetten, na  2 korte pauzes van enkele seconden op de crosstrainer het dan toch 10 minuten vol kunnen houden. Nee die crosstrainer en ik zullen nooit de beste vrienden worden, was mijn gedachte.

Mijn Fitness outfits

Mijn Fitness outfits

Na het rondje fitness, nog wat meer uitleg gekregen over de sportschool, en heb maar meteen mezelf in laten schrijven. Ik kan nu iedere maand onbeperkt sporten, van Fitness tot groepslessen en de sauna. Ik had meteen voor ogen dat ik minimaal 2 keer in de week lekker in de ochtend zo vroeg mogelijk zal gaan fitnessen. Zodat ik de rest van die dagen lekker fris en vol goede moed de dag weer door kon komen. En zodat ik niet de hele dag er tegen aan loop te hikken dat ik in de avond nog moet gaan sporten. Nee lekker om 8.15 starten, dan lekker naar huis en lekker aan het werk vanuit huis.

Ik heb nu de afgelopen twee weken, niet 2 x per week, maar zelfs 3 keep er week lekker een rondje fitness gedaan. Minimaal een uur lang, en … tadadada zelfs de crosstrainer lukt me nu ook al 10 minuten achter elkaar zonder ook maar een pauze te nemen. Ik voel me een heel ander mens, eerlijk gezegd. Op maandag, woensdag én vrijdag ochtend kunnen mensen me voortaan vinden in de sportschool. Ja .. dit had ik veel eerder moeten doen !!!!

 

Zijn jullie ook wel eens in de sportschool te vinden?

Miss Mags Visit Website
Moeder van een tweeling - Zelfstandig ondernemer - Blogger - Grafisch Vormgever. Is dagelijks bezig met diverse werkzaamheden voor haar eigen bedrijvigheid.
5 Comments

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

CommentLuv badge