Miss Mags, Zwanger
5

Moeders voor Moeders, erg belangrijk, ik ben ze zeer dankbaar !

Al sinds ik weet dat zwanger worden voor mij niet iets was wat zonder hulp van anderen zou lukken, weet ik dat Moeders voor Moeders erg belangrijk is. Ik weet dan ook sinds die tijd dat wanneer ik zwanger zou zijn, ik zeker voor hen ook met liefde en plezier de blauwe potten wilde vullen met mijn urine. Oké klinkt misschien niet fris… maar zo is het nou eenmaal.

In urine van zwangere vrouwen zit het HCG hormoon. Dit hormoon wordt aangemaakt door de placenta (moederkoek). Bij vrouwen stimuleert HCG de eisprong, het stimuleert de eierstokken om het vrouwelijke geslachtshormoon oestrogeen te maken en het zorgt dat de baarmoederwand gereed is voor innesteling van een bevruchte eicel. De urine wordt door vrouwen die plassen voor Moeders voor Moeders opgevangen en van deze urine wordt Pregnyl gemaakt. Vrouwen die helaas niet natuurlijk zwanger kunnen worden, komen in de Medische Malle Molen. Veel van die vrouwen krijgen om de eisprong op te wekken en de baarmoederwand klaar te maken voor innesteling een spuitje met Pregnyl. 

Voor veel vrouwen in de MMM speelt Moeders voor Moeders dus een zéér belangrijke rol. Zonder deze Pregnyl zouden zij misschien wel helemaal geen kans hebben om zwanger te worden. Jaarlijks worden toch veel vrouwen zwanger die Pregnyl hebben gebruikt, en wellicht zonder Moeders voor Moeders was dat nooit gebeurd.

Toen ik er achter kwam dat ik zwanger was, hoefde ik echt geen minuut na te denken of ik mee wilde doen met Moeders voor Moeders. Eerlijk gezegd was het eerste wat ik deed mezelf aanmelden. Ik voel me speciaal en bevoorrecht dat ik nu zelf deel uit mag maken van al die vrouwen die plassen voor Moeders voor Moeders. Eindelijk na al die jaren vol spanning en verdriet kan ik eindelijk ook mijn bijdrage geven. Iets wat ik altijd al wilde doen.

Als ik hoor van andere vrouwen dat zij niet mee doen aan het plassen voor Moeders voor Moeders omdat ze het een “gedoe” vinden, gaan mijn haren recht overeind staan. Natuurlijk is dit een keuze die vrouwen zelf kunnen maken, en ik respecteer hun keuze, maar om dit te horen doet me echt pijn. Die vrouwen moesten eens weten wat een vrouw in de MMM voor een “gedoe” moeten doorstaan.

Het plassen voor Moeders voor Moeders staat totaal niet in vergelijking met het geen wat die vrouwen mee maken. Je plast in een opvang beker, giet die beker om in een blauwe pot. En vervolgens worden de potten 1 keer per week opgehaald. Yes it is that simple…. ! Kan je een dag niet plassen, of plas je liever niet op je werk in een pot… Dat is geen probleem … al plas je alleen thuis. Met ieder plasje zijn de vrouwen van Moeders voor Moeders al super blij ! Wil je namelijk 1 Pregnyl kunnen vullen, moet er ongeveer een week geplast worden, dus ieder beetje is welkom.

kratje-blauw-290

Nu even in vergelijking met vrouwen in de MMM. Deze vrouwen komen meerdere keren per maand bij de dokter. Meerdere keren per maand met de benen in de beugels en wordt er een inwendige echo gemaakt. Veel van deze vrouwen moeten iedere dag hormonen in nemen, of zelfs hormonen spuiten. Dan zijn er vrouwen bij wie er een punctie moet worden gedaan ( IVF en ICSI) om de eitjes te verwijderen. En ik kan je zeggen die puncties … voor mij waren die echt een drama….  Nee het wel en wee van een vrouw in de MMM is een veel groter gedoe als even een plasje opvangen.

Wat ook vaak een punt is om niet te gaan plassen voor Moeders voor Moeders is dat men aangeeft dat ze niet willen dat die kratten voor de deur staan, omdat anderen het dan zien. Er zijn zo veel mogelijkheden… Je kunt de chauffeur aan laten bellen, je kunt er voor kiezen om de kratten zelf weg te brengen etc.. Dus ook hier kan een oplossing voor gevonden worden.

Nogmaals ik respecteer de keuze van iedere vrouw hierin, alleen vind het jammer. Vind het jammer dat het plassen in een kan echt als een groot gedoe wordt gezien.

Trouwens niet iedere vrouw kan mee doen met Moeders voor Moeders. Er is een lijstje die ik even van de website van Moeders voor Moeders heb gehaald, waarin precies staat wanneer je niet mee kan doen:

Bij één van de volgende situaties kan je je urine niet inleveren voor Moeders voor Moeders:

  • Wanneer je aan Hepatitis lijdt
  • Wanneer je HIV positief bent
  • Wanneer je tussen 1980 en 1996 langer dan 180 dagen in het Verenigd Koninkrijk bent geweest (Engeland, Wales , Noord-Ierland, Schotland, het eiland Man of de Britse Kanaaleilanden)
  • Wanneer  je ooit een bloedtransfusie hebt gehad
  • Wanneer  je bloedverwanten (vader, moeder, broer of zus) hebt met de Ziekte van Creutzfeldt Jakob
  • Wanneer  je ooit een behandeling met groeihormonen hebt gehad
  • Wanneer  je op dit moment een nierontsteking en/of een chronische nierontsteking hebt
  • Wanneer  je ooit een hoornvliestransplantatie hebt gehad
  • Wanneer  je ooit een hersenvliestransplantatie hebt gehad

Er is nog een reden om te gaan plassen voor Moeders voor Moeders. Bij jongetjes is er de kans dat de balletjes niet helemaal indalen. Dit is erg vervelend, en hier kunnen ze aan worden geopereerd. Maar door de urine van zwangere vrouwen, kan er tegenwoordig ook een spuitje van gemaakt worden, waardoor opereren niet meer nodig is.

Ben je zwanger of wordt je ooit zwanger denk er echt goed over na, zeg niet meteen nee, maar bedenk dat je hiermee zo veel vrouwen gelukkig maakt. En deel het in je vrienden en kennissenkring. Hoe meer vrouwen mee gaan doen met Moeders voor Moeders hoe beter !

Graag wil ik ook even alle moeders die mee doen en mee hebben gedaan van Moeders voor Moeders bedanken. Dankzij jullie gaat mijn allergrootste droom uitkomen. Dat was niet gelukt zonder jullie ! Het is eigenlijk niet eens in woorden uit te drukken hoe dankbaar ik ben. Ik voel me nu echt speciaal dat ik nu ook deel uit kan maken van dit speciaal iets !!!!

Bedankt …. !

 

Liefs Miss Mags

 

 

Miss Mags Visit Website
Moeder van een tweeling - Zelfstandig ondernemer - Blogger - Grafisch Vormgever. Is dagelijks bezig met diverse werkzaamheden voor haar eigen bedrijvigheid.
5 Comments

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

CommentLuv badge