Miss Mags, Opvoeding
3

Moeder in opleiding … onzeker zijn

Ik noem mezelf soms wel eens moeder in opleiding. Want mijn god wat kun je als verse moeder toch onzeker zijn. Vooral toen onze tweeling pas thuis waren was ik op en top onzeker. Natuurlijk had ik wel wat dingen geleerd in het ziekenhuis, maar ze thuis hebben is toch een heel ander verhaal.

Dingen die je in het ziekenhuis leert zijn natuurlijk wel van toepassing maar zo in je eigen omgeving is het toch allemaal net even iets anders. Je eigen spullen en andere producten, maar ook ben je er ineens alleen (ja natuurlijk wel samen) verantwoordelijk voor.

Xavier gaf bijvoorbeeld ook een hele tijd eten terug na het eten geven. Krijgt hij wel genoeg binnen? Doe ik iets verkeerd … Drinken ze wel genoeg? Stress…. Hij plaste en poepte gewoon, en was gewoon erg vrolijk, dus zal allemaal wel goed zijn…

Ook met het weer, wat trek je ze aan. Is het één niet te warm en het ander niet te koud? Is het erg als ze koude voeten en handen hebben? Pfff zo veel dingen waar je je onzeker over kunt voelen op een dag.

Nu zijn ze bijna 4 maanden, morgen 16 weken, en mogen ze hun eerste fruit of groente hapje. Is dat dan in plaats van een voeding of is dat een extraatje… Overal lees ik andere verhalen en schema’s. De één zegt dit en de ander zegt dat. Maar ook over de hoeveelheid, bij de één gaan ze uit van een klein potje en bij de andere maar 2 tot 3 theelepels….. Dus…. Conclusie …..

Doen waar je je goed bij voelt, want vaak als moeder voel en weet je toch het beste voor je kind.

 

Waar ben jij onzeker over?

Miss Mags Visit Website
Moeder van een tweeling - Zelfstandig ondernemer - Blogger - Grafisch Vormgever. Is dagelijks bezig met diverse werkzaamheden voor haar eigen bedrijvigheid.
3 Comments
 • Reply

  Ik heb slecht nieuws voor Mags! 😉 Onzeker blijf je. Bij iedere ontwikkeling van je kind kom je dingen tegen, waarbij je jezelf weer onzeker voelt. Maar gelukkig groeit wel het vertrouwen in je eigen kunnen. De ervaring heeft mij geleerd dat mijn moederinstinct vrijwel onfeilbaar is.

 • Reply

  Heel herkenbaar 🙂 mijn zoontje is nu bijna zeven maanden, iedere keer als ik gewend ben komt er weer iets nieuws… maar wel leuk toch?

  • Reply

   Leuk is het zeker, maar inderdaad ben je net gewend komt er weer iets nieuws. Gelukkig is geen dag hetzelfde 😉 En we genieten er lekker van. Niets is mooier op een dag dan die vrolijke snoetjes te zien.

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

CommentLuv badge