Miss Mags
13

Mijn zwangerschap week 12 t/m 19

Een tijdje geleden schreef ik al een artikel over mijn zwangerschap tot en met week 11Β en vond het wel weer eens tijd om een update te plaatsen. We zijn natuurlijk inmiddels al weer wat weken verder en hoe gaat het nu met mij en onze twins? Is die onzekerheid er nog steeds, en heb ik meer of minder zwangerschapskwaaltjes ? Β Wil je het weten, lees dan vooral verder πŸ˜‰

Het onzekere gevoel is er nog steeds, ik voel de kleintjes helaas nog niet bewegen. Waardoor ik ook niet weet of alles wel goed gaat, dit vind ik wel lastig. Maar gelukkig mogen wij eens in de twee weken naar het ziekenhuis voor een check. Dat wil zeggen, we krijgen dan een echo en een gesprek met de verloskundige of de gynaecoloog. Vind die extra controles wel echt super fijn, en zo langzamerhand hebben we van de kleintjes al een heel plakboek vol aan echo foto’s.

In week 12 kon ik mezelf niet meer in houden en heb toen toch maar een doppler gekocht zodat we ook thuis konden luisteren naar de hartjes van de kleintjes. Althans dat was de bedoeling… Maar helaas… ik kreeg de hartslagen niet te horen. Ik kon ze op 1 of andere manier niet goed vinden. Dat zorgde eigenlijk voor een beetje onnodige stress op dat moment, had ik dat rot ding maar niet gekocht was ook mijn reactie na een heel weekend proberen.

Inmiddels nu een paar weken verder lukt het me wel om ze te vinden, maar luisteren we er bijna nooit naar. Bank dat ik niets hoor, of alles dan nog wel goed is etc .. Nee ik heb geen zin in extra stress, kan ik nu niet gebruiken. En ze zeggen ook dat het verstandig is om zo’n ding niet te kopen, maar goed … ik eigenwijs en erg impulsief … ach ja…

Ze zeggen dat na de 12 weken de vermoeidheid minder zal worden, nou daar was/is hier super weinig van te merken. Nog steeds ben ik erg moe, en moet daarom ook echt rond 15.30 en 16.00 even wat tijd voor mezelf nemen. Wat betekend dat ik lekker op de bank ga met de voetjes omhoog. Soms val ik dan ook in slaap, en dat is voor Bob ( de jongste hond ) een reden om heel stiekem Γ©n heel zachtjes op de bank te klimmen ( wat dus niet mag ) en zie hieronder hoe ik hem dan eens heb aangetroffen toen ik wakker werd πŸ˜‰

bob-op-bank

Verder heb ik niet echt last van andere zwangerschapskwalen, althans niet meer. Had bij week 18 last van wat obstipatie ( jaja ook dat hoort erbij ) maar dat is gelukkig opgelost. Ik doe er alles aan om zo veel mogelijk vezels binnen te krijgen, zodat de kans op obstipatie een stuk minder is. Zal de details etc. besparen, maar wil die hel niet meer mee maken.

De kleintjes zelf groeien lekker door en volgen gelukkig nog steeds de middenlijn. Dat ze goed door groeien is ook goed te zien aan mijn buik, want OMG die is de afgelopen weken goed gegroeid. En wil er niet aan denken over hoe ik er over een aantal weken uit zal zien :-). Had laatst ook leuke buikbanden gekocht met 4 voetjes en 4 handjes erop, en daar krijg ook erg leuke reacties op.

19-5-week

19-5-week-half-zij

De foto’s hierboven zijn gemaakt met 19 weken en 5 dagen, dus zitΒ op de helft van de zwangerschap en wat gaat dat snel. Inmiddels zijn we ook al met het kamertje begonnen, wat er al erg mooi uit komt te zien. We hebben de muren en de kozijnen grijs geschilderd en de vloer is een soort van beige/grijze laminaat. Echt heel erg mooi, al zeg ik het zelf. Β We wilden een rustig kamertje maken, en als we straks de geslachten weten, dan kunnen we een beetje met kleur gaan werken in de verdere aankleding van het kamertje. De meubels die we hebben zijn trouwens spier wit, dus dat steekt weer mooi af. Zie onderstaande foto voor een gedeelte van de babykamer, inmiddels zitten de plinten trouwens ook tegen de muur aan.

babykamer

Verder gaat alles dus voorspoedig en mag of mogen wij totaal niet klagen. Een tweeling zwangerschap is toch wel erg speciaal, en mensen reageren er ook heel erg leuk op. Al moet ik zeggen dat ik nu toch wel een beetje moe begin te worden van uitspraken zoals “Zo dan krijgen jullie het wel erg druk” of “Is het natuurlijk of via een behandeling?” Vooral die laatste dat steekt me een beetje, dat mensen dat echt durven te vragen, zo iets vraag je toch niet? Al ben ik altijd erg open geweest over de behandelingen bij de fertiliteitskliniek, maar toch dat vreemden dit durven te vragen daar sta ik echt van te kijken.

Vrijdag 7 november krijgen wij i.v.m. het zwanger zijn via ICSI een uitgebreide 20 weken echo. Dat noemen ze dan een GUO. Deze regel staat al jaren vast, aangezien ze jaren geleden niet wisten of het zwanger zijn via ICSI een verhoogde kans op afwijkingen kan geven aan de baby’s. Gelukkig hebben ze niet aan kunnen tonen dat dat het geval is, maar nog steeds hanteren ze het protocol van een GUO. Dus dat is eigenlijk wel erg spannend, ook aangezien we dan eindelijk krijgen te horen of we 2 jongens, 2 meisjes of een mix krijgen. Ik kan niet wachten πŸ˜‰

We zijn er nog niet uit of we het geheim gaan houden of dat de hele wereld het mag weten wat ze worden. Maar als we het inderdaad gewoon willen vertellen, dan laat ik jullie dat natuurlijk ook meteen weten. Ik weet namelijk ook niet of ik zelf zo iets geheim kan houden :-).

Liefs Miss Mags

Miss Mags Visit Website
Moeder van een tweeling - Zelfstandig ondernemer - Blogger - Grafisch Vormgever. Is dagelijks bezig met diverse werkzaamheden voor haar eigen bedrijvigheid.
13 Comments

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

CommentLuv badge