Miss Mags, Zwanger, Zwangerschap
10

Mijn zwangerschap t/m week 11

Zoals ik al eens eerder heb aangegeven is zwanger worden niet vanzelfsprekend. Maar als het dan eenmaal zo ver is, dan kan het geluk niet meer op. Zo ook bij ons. Wat zijn we blij dat we dit toch nu echt eindelijk eens mogen meemaken. Maar het zwanger zijn, brengt ook weer onzekerheden met zich mee…. gaat alles wel goed … komt alles wel goed etc…

De eerste positieve test die ik met trillende handen vast had was op 14 juli. De test was nog wel heel erg licht positief, maarja dat kon ook niet anders aangezien ik natuurlijk veel te vroeg begon met testen. Maar goed positief was voor mij positief 😉 Natuurlijk nog wel voorzichtig in het achterhoofd houdend dat het nog wel erg vroeg was, maar we waren al super blij. Ik testte enkele dagen later weer en met een digitale test en ja hoor we zijn dan toch echt zwanger !! YAY !!!

Bij 5 weken zwangerschap om precies te zijn op 25 juli, moest ik toch echt even naar de dokter omdat ik niet genoeg Utrogestan (balletjes die ik tot 12 weken moet blijven gebruiken) had, en dacht dan kan ik natuurlijk meteen een echo krijgen. Toen we eenmaal aan de beurt waren was ik super zenuwachtig, want het is niet altijd zeker dat men al zo vroeg iets ziet bij een echo met 5 weken. Ik kreeg een inwendige echo en de dokter was even stil.. ze zei: “Zien jullie dit?” toen was het even stil en zei ze meteen “zien jullie dit ook ?” …..  We keken elkaar aan, en toen zei ze “ja hoor het is een tweeling!” ….  Surprise.. Daar lig je dan met je benen in de beugels even bij te komen van het nieuws… Ik kon alleen maar lachen .. Wij een tweeling … Dat hadden we natuurlijk nooit verwacht, maar we waren toen al super blij.

We kregen met 7 weken weer een echo, en daar waren de twee kleine wondertjes ook weer op te zien. Eentje had duidelijke hartactie en van de andere konden ze het niet voor de volle honderd procent bevestigen. Daarom hebben we toen afgesproken dat ik een week later weer een echo kreeg, om te zien of er dan wel hartactie bij alle twee de wondertjes te zien was. En ik moet ook zeggen dat ik het niet erg vond om een week later weer terug te komen, wie wil er nou niet graag zo veel mogelijk echo’s 😉

baby1-kleinbaby2-klein

Een week later was alles in orde met beide wondertjes, ze groeide goed op schema, en de dokter wilde ons toch wel even wat langer volgen dus mochten we iedere week tot 10 weken terug komen voor een echo.  Het is zo speciaal om alles zo mee te mogen maken, de kleine wondertjes die je echt ziet groeien. En zo kon ik ook rustig afscheid nemen van de fijne dokter die mij de afgelopen jaren en vele afspraken etc zo goed heeft geholpen. Een aardige man ! Zoals hij is er geen ander, hij krijgt van mij een dikke pluim en een warme douche !

Met een tweeling krijg je meteen een medische indicatie en wordt je overgedragen naar het ziekenhuis. Ook hier heb ik totaal geen problemen mee, aangezien ik zo vaker een echo krijg als dat je bij een verloskundige krijgt. En ik ga er vanuit dat ze me daar toch iets beter in de gaten kunnen houden. Op 1 september hadden we daar de eerste afspraak, en ook meteen een super lange. Eerst met de echoscopiste, toen de gynaecoloog en daarna nog even met de verpleegkundige. Ter info we liepen het ziekenhuis binnen om 9.20 en we liepen naar buiten om 12.40  Dat was dus wel een ochtend 😉

De echo was super, het was de eerste keer dat we onze kleine wondertjes echt zagen bewegen. Dat was een mooi speciaal moment. Weer lagen ze beide goed op schema en zag alles er keurig uit. Verder hebben we veel informatie gehad en meegekregen. En weer een nieuwe afspraak gemaakt natuurlijk.

Van zwangerschapskwaaltjes heb ik niet veel last, ik ben volgens mij één van de gelukkigen die niet zwak ziek en misselijk is. Ik fluit de laatste weken gewoon vrolijk door. Het enige waar ik wel last van heb, en zelf veel moeite mee heb, is dat erg snel moe ben. Ik ben super vermoeid…. Maar als dit het enige is dan hoor je me dus niet klagen.

We krijgen erg leuke reacties op onze zwangerschap en dat doet me goed. Moet alleen wel steeds lachen als mensen horen dat het gaat om tweeling.. die gezichten die je dan ziet … echt geweldig ! Ja het zal druk worden, maar tegen die tijd is het voor ons niets anders en rollen we er gewoon in.

 

Liefs Miss Mags

 

Miss Mags Visit Website
Moeder van een tweeling - Zelfstandig ondernemer - Blogger - Grafisch Vormgever. Is dagelijks bezig met diverse werkzaamheden voor haar eigen bedrijvigheid.
10 Comments

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

CommentLuv badge