Miss Mags, Webshop
0

Een ledikantdeken, voor meer dan alleen lekker slapen

Een baby slaapt vaak maar erg kort in een wieg. Al vrij snel ligt het kindje in een ledikant, waar het een vrij lange periode in zal slapen. Een mooi ledikant is dus een goede aanwinst voor de babykamer. En wat is er leuker dan het ledikant mooi aan te kleden zodat het helemaal past in de stijl van de rest van de babykamer?

Naast een lakentje is een ledikantdeken een belangrijk item in het bedje. De meeste mensen kiezen voor een katoenen ledikantdeken in de zomer en een wollen deken in de winterperiode. Wol en katoen zijn heerlijk warm, veilig in gebruik en omdat het natuurlijke materialen zijn, zorgen ze altijd voor een prettige temperatuur voor het kleintje. En wist je dat een ledikantdeken veel veelzijdiger in gebruik is dan alleen om onder te slapen? Door het formaat (de meeste ledikantdekens zijn 90 cm breed en 130 cm lang) is het een ideaal product voor meerdere toepassingen. Je slaat zo’n deken namelijk lekker om je kind heen als hij of zij op de bank zit, nog even te spelen of een boekje te lezen voor het slapen gaan. Al in pyjama en dan koelen ze toch snel wat af. Of als ze een beetje hangerig of ziekjes zijn. Heerlijk op de bank behaaglijk onder een deken.

ledikantdeken uilen blauw Klippan

Ook op reis, in het stoeltje in de auto is het fijn om een deken bij je te hebben. Bij een lange reis, bijvoorbeeld op weg naar de vakantie bestemming, kan het kleintje lekker slapen en koelt het niet af. Ook kun je de deken lekker meenemen naar het strand of gebruiken in je tuin. Je ledikantdeken functioneert dan als zacht speelkleed. Let bij de aanschaf van een ledikantdeken naast wat je mooi vindt en matcht in de babykamer ook op het materiaal.

Zoals ik al schreef, katoen en wol zijn veruit het beste. Fleece is niet natuurlijk, is snel statisch en wordt niet aanbevolen als veilig in gebruik. Katoen en wol zijn wel ideaal. Beide materialen ademen goed, voelen zacht aan en zijn warm, behaaglijk en veilig. Het is helemaal mooi als de wol of katoen ecologisch is geproduceerd. Dan is er namelijk rekening gehouden met het milieu, het dierenwelzijn (in geval van wol) en de werkers die de materialen verwerken. Ook zijn er geen chemische stoffen gebruikt bij de productie. Wel zo’n fijn idee toch.

ledikantdeken wol grijs Klippan

Bij de webshop van Ookinhetpaars vonden we een erg mooie collectie duurzame ledikantdeken. Stoere patronen met bijvoorbeeld schapen, uilen of ijsberen en allemaal mooi afgezet met een festonsteek. Dus ben je op zoek naar een ledikantdeken neem dan eens een kijkje in de webshop van Ookinhetpaars. Ze hebben trouwens ook erg mooie dekens voor volwassenen.

Wat is jullie favoriete ledikantdeken ?

Miss Mags Visit Website
Moeder van een tweeling - Zelfstandig ondernemer - Blogger - Grafisch Vormgever. Is dagelijks bezig met diverse werkzaamheden voor haar eigen bedrijvigheid.

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

CommentLuv badge