Lifestyle, Miss Mags
1

Irritante woorden 2015

Aan het einde van het jaar worden er weer lijstjes gemaakt wat het beste was of wat het meest irritante was. Het meest irritante woord van 2015 is dan nu ook bekend en het meest irritante woord van 2015 is het woord “me”. Er zijn verschillende woorden die irritant lijken te zijn, maar “me” staat dus echt met stip op nummer één.

Al lang irriteer ik me aan facebook statussen waarin men het woord me gebruiken waar het eigenlijk mijn moet zijn. Zo vreselijk irritant, en ja ik weet het ook ik maak fouten met spelling etc. maar ik weet gelukkig wel het verschil tussen mijn en me. Het staat ook voor geen meter, je ziet en hoort ( als je het uitspreekt ) toch ook dat het niet klopt…. Neem nou bijvoorbeeld “Ik heb me haar laten doen bij de kapper”. FOUT !

Het woord wat dan als nummer twee was gekozen, nou ja woord.. het zijn er eigenlijk twee maar goed… is diervriendelijk vlees. Hier stoor ik mezelf niet aan, had ook niet echt verwacht dat deze als nummer twee zou eindigen. Ook de woorden papadag, chillen en selfie schijnen zeer irritant te zijn.

Bij selfie kan ik me dat eigenlijk ook wel een beetje voorstellen. Speciale selfie sticks zijn ook geboren en velen delen te pas en te onpas selfies op verschillende media kanalen. Alles wordt maar gedeeld. Om zo even te laten zien hoe geweldig je leven is, maar laat bijvoorbeeld niet de wereld van jou achter je selfie zien. Er zijn zelfs meiden die depressief worden van het bekijken van al die vrolijke foto’s van anderen. Die hun leven graag anders hadden willen zien, als een sprookje zoals bijvoorbeeld veel bekende instagram profielen waarbij alles perfect lijkt te zijn.

Uit 5000 inzendingen van woorden waren er tien gekozen en dit is het rijtje:

  • Chillen
  • Selfie
  • Me (i.p.v mijn)
  • Zeg maar
  • Dagdagelijks
  • Diervriendelijk vlees
  • Mensenmens
  • Papadag
  • Participatiesamenleving
  • Plezierjacht

( niet in volgorde van uitslag )

 

Welk woord vind jij het meest irritant ?  ( hoef niet uit het lijstje te komen )

Miss Mags Visit Website
Moeder van een tweeling - Zelfstandig ondernemer - Blogger - Grafisch Vormgever. Is dagelijks bezig met diverse werkzaamheden voor haar eigen bedrijvigheid.
1 Comment

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

CommentLuv badge