Lifestyle, Miss Mags
4

In bad met je kind ?

Ben benieuwd hoe jullie hier over denken. Afgelopen week is er namelijk via social media etc. best veel ophef geweest over het feit dat een vader met zijn 2 jarige dochter in bad gaat. Deze vader is een komiek uit Denemarken en vertelde in zijn shows dat hij met zijn dochter in bad zat. Hij kreeg toen al enorm veel kritiek, maar nu na het plaatsen van een foto natuurlijk veel meer.

Persoonlijk vind ik het geen probleem als je als moeder en vader met je kind in bad gaat. Natuurlijk wel tot een bepaalde leeftijd of tot het ongemakkelijk begint te voelen voor het kind of voor jezelf. Ik snap eerlijk niet waarom deze beste Deense man zo veel kritiek krijgt. Hij zit gewoon met zijn eigen dochter van 2 jaar in bad.

Deze man wordt voor van alles en niets uitgemaakt en krijgt zelfs van veel mensen de stempel als pedofiel. Sorry, dit gaat mij serieus te ver… Een pedofiel is in mijn ogen iets héél anders dan een vader die onschuldig samen met dochter in bad zit. Iemand serieus ten onrechte uitmaken als pedofiel gaat echt gewoon veel te ver. Het is niet alleen iemand uitmaken voor, maar je geeft iemand ook meteen een stempel.

Nu zijn de Denen misschien preutser als wij Nederlanders, maar ik zag zelfs reacties van Nederlanders die het schandalig vinden dat hij nog met zijn dochter in bad gaat… Pardon ??? Vroeger heb ik ook vaak zat met mijn vader in bad gezeten. En jij wellicht ook wel.. Het was immers de normaalste zaak van de wereld, althans in mijn ogen en dat is het in mijn ogen nog steeds.

Wat is er mis om met je eigen kind in bad te gaan? Vroeger was dit de orde van de dag, nu ineens is het een taboe.. En ja natuurlijk snap ik wel waar dat vandaan komt, maar toch… Vind het jammer dat zo’n onschuldig iemand een stempel krijgt.. Een vader die voor zijn kind misschien wel de beste vader is die er maar is. Een vader die wellicht anderen kinderen graag hadden willen hebben… Een vader die trots is op zijn dochter..

De foto zelf is ook helemaal niet schokkend trouwens. Hij zit gewoon in bad, je zet geen rare dingen en bij dochter is ook niets te zien. Gewoon een foto, oké misschien iets te privé maar nogmaals er is niets schokkends te zien.

Wat vind jij hier nou van? Zou jij met je kind in bad gaan ?

Miss Mags Visit Website
Moeder van een tweeling - Zelfstandig ondernemer - Blogger - Grafisch Vormgever. Is dagelijks bezig met diverse werkzaamheden voor haar eigen bedrijvigheid.
4 Comments
 • An Verbist
  Reply

  Mijn vriend (binnenkort echtgenoot) gaat met onze zoontje ook altijd in bad. 1. Bespaart op waterverbruik 2. Kinderen willen dat zelf en vragen dat altijd om met mij of papa in bad te gaan. Je bent pas pedofiel als je seksuele handelingen doet. Met je kind in bad gaan, knuffelen of een kusje geven is geen pedofilie.

 • De Laatbloeier
  Reply

  Ik ga gewoon met mijn kinderen in bad. Ik zie het probleem niet. Laat die heksenjagers maar roepen met hun beknopte geestjes. Als je een hygiënische activiteit verward met een seksuele dan spoor je wat mij betreft niet. Verder is het commentaar van een zodanige zelfingenomen correctheid, terwijl de kwalificatie an sich al een arbitraire norm omhelst, dan de stenengooier zijn/haar intellect (of liever gebrek hieraan) direct prijsgeeft

 • Reply

  De angst en argwaan gaat nu zo belachelijk ver. Een vriend van mij durft zijn dochter van 10 niet eens een knuffel of een kus te geven als hij haar af zet voor bv. een logeerpartij of een feestje. Straks denken mensen daar het verkeerde van en krijg je een stempel. Sorry, dus een kind moet een te kort aan ouderlijke liefde krijgen, die normaal is, omdat men er verkeerd naar kan kijken. Vaders ging vroeger zonder probleem tot 4 a 6 jaar met hun kind onder de douche of in bad, niemand die er wat achter zocht en nu??? Mannen zijn de laatste jaren gelukkig steeds meer in 1 lijn gekomen met hun gevoelens, ze mogen die uiten, maar de liefde voor hun eigen kinderen, nee, dat mag niet. Stel je voor!
  Het is belangrijker om naar signalen te kijken van dingen die niet kloppen, dan te mekkeren over een gezonde band tussen ouder en kind. Iedere man lijkt tegenwoordig fout tot tegendeel bewezen.
  Bianca Schrijft onlangs geplaatst…Eropuit: #3 Het Spoorwegmuseum.My Profile

 • Reply

  Ja hoor, vaak zelfs toen ze klein waren. En vorige week zat ik in bad, vraagt mijn dochter van 13 of ze er bij in mocht. Zit ik in bad met een grote lummel die bijna even groot is als ik haha. Groetjes Noelle

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

CommentLuv badge