Lifestyle
3

Ikea heeft weer een mooi concept

Wie denkt dat Ikea alleen in meubels doet heeft het fout. Natuurlijk staat Ikea bekend om de meubels en andere artikelen die men verkoopt. Maar de afgelopen jaren hebben ze gewerkt aan een nieuw concept. En voor zo ver ik nu kan beoordelen lijkt het me een geweldig concept.

Je kent dat wel .. heb je een leuke kast gekocht moet je eerst weer bedenken hoe je echt al die draden en stekkers kan weg werken. Ik kan me zelf namelijk heel erg storen naar kabels die zichtbaar zijn, het ziet er gewoon wat slordig uit. Natuurlijk bestaan er kabel gootjes zodat je niet de snoeren zie lopen, maat in plaats daarvan zie je wel een kabelgootje lopen.

En ja er zijn natuurlijk ook opties om de snoeren in de muur weg te werken, maar Ikea komt met een betere oplossing. En niet alleen beter maar ook lekker makkelijk. Ze hebben namelijk een nieuwe uitvinding: Uppleva Tv Meubel. Nu denken jullie .. ja leuk weer een meubel … maar dit is iets heel anders…

Het TV meubel zal namelijk al uitgerust zijn met een televisie, een Blu-rayspeler en een 2.1 speakersysteem met een draadloze subwoofer. Wel eens waar van een chinees merk, maar dat betekend nog niet dat het slecht is. De televisie (24 tot 46 inch) is een Smart HDTV met 1080p scherm, internettoegang met open browser en een standaard collectie apps zoals YouTube, Dailymotion en Vimeo te zijn, die (betaald) uit te breiden is. Bekijk ook dit filmpje met wat meer uitleg en informatie.

De Uppleva is al sinds afgelopen zomer in IKEA-zaken in Stockholm, Milaan, Parijs, Gdansk en Berlijn te vinden, volgde in het najaar in alle filialen van die vijf landen en zou in eerste instantie voorjaar 2013 in Nederland en België beschikbaar zijn. Nu blijkt dat het meubel volgende maand de Belgische markt wel bereikt, maar dat Nederland nog een heel jaar moet wachten op de totaaloplossing.

De prijs is niet mis, voor het instapmodel betaal je al zo ongeveer € 700 en bijna € 1200 voor de 46 inch model. J ekrijgt dan alles weer netjes in dozen en als bouwpakket. Dit bouwpakket bestaat maar liefst uit 8 dozen.

Wat vinden jullie van dit concept?

Miss Mags Visit Website
Moeder van een tweeling - Zelfstandig ondernemer - Blogger - Grafisch Vormgever. Is dagelijks bezig met diverse werkzaamheden voor haar eigen bedrijvigheid.
3 Comments
 • Evatius
  Reply

  Ziet er mooi uit maar wel prijzig..

 • Reply

  hihih mijn vriend boorde een gat in onze ikea kast om de draden weg te werken, precies in het midden, zodat je er recht tegen aan kijkt ipv achter het apparaat, wat mooier was geweest.. (naja dit artikel doet me hier even weer aan terug denken) De kast lijkt mij super mooi en praktisch, maar is nog wel wat aan de dure kant 😉

 • Reply

  Handig zeg. Ik vind die snoeren ook altijd zo lelijk staan.

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

CommentLuv badge