Miss Mags, Tweeling
3

Eerste keer consultatiebureau…. Wat een hel !

Even naar het consultaiebureau met de tweeling, moet zeggen keek er op zich wel naar uit, je wil toch weten hoe ze groeien en hoe ze ervoor staan. Had me voorgenomen om het gewoon lekker lopend in mijn eentje te gaan doen, want dat kan ik toch makkelijk alleen aan…..

Was van te voren bij mijn vriendin Femmy ( van Afvallen doe je nu ! ) op bezoek, lekker genoten van het heerlijke weer en de gezellige praat. Femmy gaf aan dat ze wel even mee zou gaan naar het consultatiebureau want ik zou echt wel wat extra handen kunnen gebruiken. Na wel meer dan 20 keer gezegd te hebben dat ik het ook wel alleen aan kan, toch maar op de aanbieding van Femmy in gegaan.

Eenmaal aangekomen bij het consultaiebureau werd me al meteen duidelijk dat ik inderdaad die extra handen kan gebruiken ( 1000x thanks to Femmy). Je mag namelijk niet met je kinderwagen naar binnen, die moet je voor in de gang bij de ingang stallen. Dus Olaf en Xavier uit de kinderwagen, luiertas op je schouder en hups naar binnen.

Binnen aangekomen een hele wir war aan kinderen, spelende kinderen, jengelende kinderen en ouders die er ook nog eens praten. Wat een hoop geluid zo ineens… Maar goed… Ieder een kind op een aankleedkussen en uitkleden maar. Dan lijkt het alsof er ineens een bom valt… Ohhhhh een tweeling, ohhh hier en ahhh daar …. De vragen vliegen je om de oren en ondertussen ook nog je kinderen klaar maken voor het meet en weeg gebeuren.

Daarna even wachten, de tweeling keken lekker rond terwijl anderen het rariteitenkabinet wilden komen bewonderen en maar met vragen bleven komen. Vrouwen die ongevraagd aan je baby’s zitten, de fiep in de mond proppen ( want ja daar vroeg hij om … niet dus ! ). Zelfs zo erg dat ik aan de kant wordt geduwd omdat een Omaatje even de tweeling van dichterbij wilt bekijken.

Eindelijk dan tijd om bij de dokter te komen, ook daar zijn die extra handen super welkom. Intussen probeer ik even bij te komen van alle heisa en poeha. Ook hier weer vragen beantwoorden en wat vragen gesteld. De jongens waren goedgekeurd !! YAY !!!!!

Yes, we kunnen naar huis, maar eerst weer even aankleden, ondertussen weer andere vrouwen die vragen gaan stellen en de tweeling wil bewonderen. En ook nu weer komen er een stel oudere dames ineens naar binnen uit het niets, om de tweeling te bekijken, te voelen en te ruiken. Mijn GOD niet normaal …. IK WIL NAAR HUIS NU !!!!!!!

Wat was ik blij dat lieve Femmy mee is gegaan, ik weet het zeker met een tweeling is het consultatiebureau niet te doen in je uppie. Wat was dat een hel, niet normaal meer, althans zo voelde het voor mij. Gelukkig viel de tweede keer gelukkig mee, toen is de buurvrouw mee gegaan, en toen waren we ook niet een rariteitenkabinet zoals de eerste keer Pffffewwwwwww…..

Miss Mags Visit Website
Moeder van een tweeling - Zelfstandig ondernemer - Blogger - Grafisch Vormgever. Is dagelijks bezig met diverse werkzaamheden voor haar eigen bedrijvigheid.
3 Comments
 • Reply

  wat is dat toch met ons mensen van tegenwoordig. Wat zijn we respectloos geworden. Als ik in jouw schoenen had gestaan zou ik doodsbenauwd zijn geworden. Blijf van mijn baby(s) af en uit de buurt.
  Ik ga ook nog beter op mijn eigen gedrag letten, want ik zal zelf heus ook wel eens te ver met mijn neus op andermans baby’s hebben gezeten

 • Reply

  Graag gedaan hoor! Ik was ook redelijk geschokt over het feit dat je zoveel bekijks hebt met een tweeling! Wat een maffe mensen, hé! Achteraf had ik misschien wat bitser moeten zijn tegen oma 😉 maarja, het was ook mijn eerste ervaring met een tweeling op een consultatiebureau!

 • Reply

  Pfft, wat lijkt me dat vervelend als iedereen ongevraagd aan je kind wil zitten zeg!

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

CommentLuv badge