Miss Mags, Olaf en Xavier, Opvoeding, Tweeling
1

Eerste dag peuterspeelzaal komt in zicht….

Onze jongens gaan namelijk aanstaande maandag voor het eerst naar de peuterspeelzaal, en nee ik kijker niet tegenop. Ik kan eigenlijk wel zeggen dat ik er naar uit kijken… Ja natuurlijk heb ik ze graag bij me en ja natuurlijk wil ik niets missen… Maar ik vind het persoonlijk voor hun ook een hele goede stap. En ja dat ik er ook even wat meer tijd mee krijg is dan mooi meegenomen.

Onze jongens zijn heel erg ondernemend en erg druk, helaas is dat niet op het gebied van taal. Al gaat het de laatste tijd wat beter maar ze zeggen nog te weinig. Op dit punt denk ik dat het voor hun ook goed zal doen. Zo zien en horen ze ook de andere kindjes praten en hoop dat ze het dan ook sneller oppakken. Hier thuis merk ik tussen de twee ook verschil, Olaf die wil nog wel dingen herhalen maar Xavier alleen wanneer hij echt zin heeft. Wat zou het fijn zijn als ze zich ook met spraak kunnen uiten op wat ze willen etc.

Ook vind ik het goed dat ze gaan zodat ze ook met andere kindjes kunnen spelen dan alleen met elkaar of kinderen van vrienden. Zo krijgen ze er hopenlijk vriendjes bij waarmee ze ook buiten de peuterspeelzaal een band mee op kunnen bouwen. Ben ook erg benieuwd of die twee van ons ieder hun eigen vriendjes krijgen of samen in een groepje. Ach het maakt niets uit zolang ze maar lief kunnen spelen met ze.

Dat ik even tijd erbij krijg is mooi meegenomen even wat tijd echt voor mezelf besteden. Dacht even naar de kapper, maar dat gaat op maandag niet lukken hahaha. Dan maar iets anders verzinnen. Ik kijk er stiekem toch wel een beetje naar uit om af en toe wat meer tijd voor mezelf te hebben. Ik heb die twee heerlijke mannetjes namelijk iedere dag om mee heen. Geen dag zonder hun dus heb het wel even nodig.

Ondertussen ben ik toch ook heel erg benieuwd naar hoe ze het gaan vinden. Vinden ze het leuk om te blijven ? Gaan ze huilen als ik me omdraai en de deur uitloop? Willen ze straks nog wel mee naar huis? Zijn ze lief voor elkaar maar zeker voor anderen? Of wordt er gebeld dat Xavier echt eens moet stoppen met zijn judo praktijken…..  Het zal vast wel een rustige middag worden maandag, ze zullen zeker moe zijn 😉

Hoe was bij jullie de eerste keer peuterspeelzaal?

Miss Mags Visit Website
Moeder van een tweeling - Zelfstandig ondernemer - Blogger - Grafisch Vormgever. Is dagelijks bezig met diverse werkzaamheden voor haar eigen bedrijvigheid.
1 Comment
  • Reply

    Fantastic beat ! I would like to apprentice while you amend your website, how could i subscribe for
    a blog website? The account aided me a acceptable deal.
    I had been a little bit acquainted of this your broadcast provided bright clear idea

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

CommentLuv badge