Lifestyle, Miss Mags
2

Bril nodig, maar eigenwijs ….

Als het gaat om brillen dan probeer ik altijd het gesprek naar een ander onderwerp te leiden, tenminste als mijn vriend erbij is. Niet dat ik niet graag over brillen praat, in tegendeel, ik heb zelf meerdere brillen. Eigenlijk heb ik er te veel voor mijn doen dan….

Enkele jaren geleden om eigenlijk precies te zijn 6 jaar geleden, kreeg ik te horen dat de hoofdpijnen die ik zo vaak had, te maken zou hebben met het feit dat één oog slechter was als de ander. Waardoor dat ene oog zich steeds bij moest stellen en dat veroorzaakte die vreselijke hoofdpijnen. Het voorstel was om een bril te nemen en die voornamelijk op te zetten tijdens het T.V kijken of wanneer ik zat te werken achter de computer. Op dat moment betekende dat ook dat ik de bril de hele dag zou moeten dragen omdat ik ook op een kantoor werkte en niets anders deed dan de hele dag achter de computer te zitten.

Dus ik naar een brillenwinkel, een hele gezellige in Den Bosch, iedereen kreeg koffie daar en mensen zaten daar zelfs binnen in te roken, dat had ik nog nooit meegemaakt. Het leek wel een plaatselijk buurt Café. Na uren daar te hebben gezeten een leuke bril uitgekozen, niet echt denkend aan de prijs, want ja ik moet de bril toch dagelijks dragen dus kwaliteit moet goed zijn. Anderhalve week later kon ik dan eindelijk de bril ophalen, eindelijk zou ik verlost zijn van die hoofdpijnen.

Maar goed ik zou Mags niet zijn als ik niet ontiegelijk eigenwijs zou zijn, wat dus inhoud: Mags droeg de bril helemaal niet. Dan paste het weer niet bij net die ene outfit die ik aan wilde, dan was ik de bril weer vergeten. Dan was de bril weer zoek en als laatste had ik de smoes dat de glazen helemaal niet goed waren. Je kan het zo gek niet bedenken of ik had eigenlijk altijd wel een smoes om de bril niet te dragen.

Nu 4 jaar geleden, met minder hoofdpijn, had ik toch zo iets dat ik voor de zekerheid toch nog het beste naar mijn ogen kan laten kijken omdat ik toch merkte dat het zonder de bril toch niet altijd een pretje was. Conclusie: nee inderdaad een bril is echt nodig. En dat kon ik wel bevestigen ik merkte namelijk dat mijn oog of ogen toch iets slechter waren geworden. Kon niet alles goed en duidelijk meer lezen en vooral van ver af.

Dat was weer een goede gelegenheid om toch maar weer een nieuwe bril aan te schaffen. Daar ging ik dan weer naar de opticien in de stad en daar aangekomen kwam ik een soort walhalla vol met brillen. Hoe moest ik daar nu een keuze uit maken, zoveel soorten en smaken het was alsof ik in een snoepwinkel kwam. En uiteraard is Mags zo lekker besluiteloos, vooral als ik weet dat er een actie met bijvoorbeeld 2e bril gratis ;-). Kortom ik kon niet kiezen, wat als resultaat had dat er voor mij maar liefst 4 brillen besteld weren en een zonnebril op sterkte.

Nu 4 jaar later, heb ik nog steeds deze brillen (zie de foto), maar heb ik ze ook in gebruik… Nee dus ! Eerlijk gezegd heb ik het eerste jaar van mijn nieuwe set brillen, keurig netjes iedere dag mijn bril een bril op gehad. Alleen daarna ineens niet meer, en geen idee waarom eigenlijk. En nu draag ik er nog steeds geen.  Niet dat ik nu zoveel smoesjes ervoor heb, want bij iedere outfit kan ik wel een bril pakken die er het best bij past, dus die smoes kan ik al niet gebruiken. De enige smoes die ik heb is dat het niet lekker zit. En dat klopt ook, het zit niet lekker. Natuurlijk weet ik zelf ook dat als ik weer een tijdje een bril draag ik er vanzelf aan wen.

Dus hierbij beloof ik plechtig: vanaf morgen ga ik weer netjes iedere dag een bril dragen. Amen !!!   Wat zal mijn vriend ook weer blij zijn, hoeft hij niet steeds weer te zeggen dat ik mijn bril op moet zetten. Het is natuurlijk ook veel beter voor mijn ogen, dat weet ik ook… Alleen ben ik gewoon zo gruwelijk eigenwijs soms ……

 

Dragen jullie een bril of hebben jullie contactlenzen?

Miss Mags Visit Website
Moeder van een tweeling - Zelfstandig ondernemer - Blogger - Grafisch Vormgever. Is dagelijks bezig met diverse werkzaamheden voor haar eigen bedrijvigheid.
2 Comments

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

CommentLuv badge