Boeken
3

Boekenworm.. ? Nou nee niet echt ….

Wat lezen betreft ben ik niet echt een boekenworm. Eigenlijk ook nooit echt geweest.  Vroeger als kind las ik in ieder geval veel meer boeken als tegenwoordig dat is wel weer een feit. Ik kan me nog de boeken van Roald Dahl zeker goed herinneren. Het leuke vond ik ook om bij mijn oma boven op zolder altijd door oude kinderboeken te neuzen die van mijn moeder en oom en tante waren geweest. Meestal waren dat boeken van Wipneus en Pim en Pinkeltje maar ik kan me herinneren dat er boeken tussen zaten van Tita Tovernaar.

Dan mocht ik er een paar uitzoeken en meenemen naar huis en als ik ze dan uit had gelezen dan mocht ik ze weer komen ruilen voor andere boeken. Eigenlijk een soort van eigen bibliotheek. Ik moest dan wel goed uitkijken want sommige boeken waren al best wel wat ouder en hadden wat beschadigingen. Op één of andere manier, misschien omdat ze al wat ouder waren, vond ik de boeken van Oma veel leuker als in bibliotheek.  Neemt niet weg dat ik ook geen boeken uit de bibliotheek heb gelezen als kind, maar ik kan me daarvan alleen de boeken van Roald Dahl herinneren.

Op de middelbare school kregen we natuurlijk regelmatig de opdracht om boekverslagen te maken, dat vond ik altijd vreselijk. In Nederlands of Engels het maakte niet uit, ik had er kortweg gewoon echt een hekel aan. Totdat ik voor een Nederlands boekverslag het boek “Het Dagboek van Floortje Bloem” (geschreven door Yvonne Keuls) moest lezen. ( ik kom er nu net achter dat ze die titel volgens mij hebben aangepast naar “Het verrotte leven van Floortje Bloem”). Ik heb dat boek denk ik in een record tempo (voor mijn doen) uit gelezen. Wat vond ik dat boek leuk om te lezen, de schrijf stijl het was gewoon een erg boeiend boek.

Na de middelbare school heb ik niet veel gelezen in leesboeken, eigenlijk meer in tijdschriften, hoe dat komt heb ik eigenlijk geen idee van. Ik zat gewoon nooit op de bank met een boek, maar met een tijdschrift, ik denk meer voor de afwisseling. Ik kon me niet echt bezighouden met een leesboek. Nu sinds enkele jaren (toch zeker wel 4) ben ik meer gaan lezen. En ik kan precies uitleggen hoe dat gekomen is. Mijn vriend en ik gaan ongeveer eens per jaar naar Blankenberge in een Appartement lekker meteen aan zee, weg van computers weg van alle drukte. En daar zit je dan .. de eerst twee dagen alle tijdschriften uitgelezen die je bij hebt, niks op de Televisie.  Dan maar naar de boekenwinkel en toch eens gaan kijken voor een leuk boek. Ik had eigenlijk als enig doel een boek uit te zoeken wat lekker makkelijk te lezen was, geen moeilijke poespas.

De keuze was gevallen op “De duivel draagt Prada” van Lauren Weisberger. Ik begon met lezen en ik bleef lezen. Enkele dagen later was het boek uit, zo leuk vond ik het. Vanaf die tijd ben ik dus weer wat meer gaan lezen. En ik begin het steeds leuker te vinden. Lekker op de bank genietend van een leuk goed boek, en de twee honden die naast me komen liggen. Heerlijk …. Al moet ik zeggen dat ik het nog niet vaak doe, maar het begin is gemaakt.

Het boek waar ik op dit moment mee bezig ben is van Sophie Kinsella en dat heet “Mag ik je nummer even?”. Het gaat over een vrouw Poppy die haar verlovingsring is kwijtgeraakt, maar waarvan haar mobieltje ook nog is gestolen. Ze vind een smartphone in de lobby van het hotel, en die blijkt van een drukke zakenman te zijn. Alleen weigert Poppy de telefoon af te staan, waardoor Poppy een soort van doorgeef luik wordt voor hem. Ze moet zijn berichten doorsturen etc. Ook dit boek leest weer lekker makkelijk weg, maar dat vind ik eigenlijk van alle boeken van Sophie Kinsella. Ze is ook de schrijfster van de Shopaholic Serie.

En van welke boeken houden jullie zoal?

Miss Mags Visit Website
Moeder van een tweeling - Zelfstandig ondernemer - Blogger - Grafisch Vormgever. Is dagelijks bezig met diverse werkzaamheden voor haar eigen bedrijvigheid.
3 Comments

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

CommentLuv badge