Lifestyle, Miss Mags
0

30 DAY CRUNCH CHALLENGE

Begin maart heb ik jullie al laten weten dat het tijd wordt om eens aan sport te gaan doen. Sinds die tijd ben ik 3 keer per week in de ochtend in de sportschool te vinden. Dit wel met een kleine pauze i.v.m. omstandig heden, maar ben dus nog steeds sportief bezig. Op maandag en op vrijdag doe ik Milon Cirkel (later deze week daar een artikel over) en op woensdag doe ik BBB. Eerst deed ik op woensdag zelf gewoon ook wat fitness, maar sinds kort toch maar overgestapt naar een groepsles BBB.

Aangezien er natuurlijk ook genoeg oefeningen thuis te doen zijn, zat ik deze maand te denken om een 30 day challenge te gaan doen. Dit om te kijken of ik het vol kan houden en wat het resultaat is na 30 dagen. ik heb besloten om vanaf morgen 1 juli me te houden aan de 30 day crunch challenge. Zodat de grootste probleem zone van mijn lichaam nog eens wat extra wordt aangepakt.

De challenge komt van de website  30dayfitnesschallenges.com. Wil je mee doen of kies je liever een andere challenge kun je op die website meerdere challenges vinden.

Het is de bedoeling dat je iedere dag een aantal crunches uitvoert. Op de rustdagen hoef je niets te doen, deze dagen zijn om je spieren rust te geven ( YAY !). Hieronder het schema:

30-day-crunch-challenge-chart

 

De oefening lijkt op zich heel simpel en dat is het ook wel, alleen moet je het steeds vaker herhalen en wordt het dus ook steeds zwaarder. Hieronder een filmpje van de oefening:

Wanneer en hoe laat op de dag je de crunches doet maakt niet uit, het gaat er meer om dat de techniek goed is. Je wilt natuurlijk niet dat je nek en/of rugklachten krijgt. Als het je niet in 1 keer lukt het aantal crunches van die dag te voldoen, mag je het ook over de dag verdelen. Je mag er ook voor kiezen om tijdens de crunches 15 seconden rust tussendoor te nemen.

Ik ben zelf erg benieuwd hoe deze challenge me zal bevallen en of het goed vol te houden is. Het is voor mij niet dat ik altijd de rustdagen niet sport, aanegzien ik mijn sportschool schema wel aan blijf houden.

Doen jullie mee met deze challenge?

Miss Mags Visit Website
Moeder van een tweeling - Zelfstandig ondernemer - Blogger - Grafisch Vormgever. Is dagelijks bezig met diverse werkzaamheden voor haar eigen bedrijvigheid.

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

CommentLuv badge